Cautare
-
Cum alegem cadourile de Craciun pentru copii
Alegerea cadourilor pentru cei mici in perioada sarbatorilor de iarna, poate fi o experienta plina de satisfactie, mai ales daca reusim sa aducem zambete pe fata copiilor. Daca pentru unii parinti este usor sa aleaga cadourile potrivite, pentru altii este un stres in plus fiindca nu se descurca prea bine la acest capitol.
-
Conflictele si dramele de familie de Sarbatori. Cum le poti evita
Perioada sarbatorilor si a festivitatilor este una aglomerata, frumoasa, dar si cu potential de a declansa crizele si dramele familiale.
-
Cum putem preveni intensificarea conflictelor
Conflictele si neintelegerile sunt parte din viata de zi cu zi intre-un cuplu, insa indiferent care ar fi motivele ce stau la baza, important este sa reusim sa gasim solutii impreuna.
-
Tristetea de sarbatori. Cand sarbatorile de iarna trezesc emotii negative
Din pacate, pentru unii dintre noi, sarbatorile de iarna nu vin cu bucurie, ci cu emotii negative, sentimente de tristete, anxietate sau de singuratate.
-
Complexul salvatorului in rolul de parinte
Persoanele care sufera de ”complexul salvatorului” sunt cele care simt o nevoie acuta de a-ai ajuta pe cei din jur incat adesea se neglijeaza pe ei insisi, ca si cum ar fi misiunea lor sa faca acest lucru.
-
Ce inseamna inflorirea psihologica si cum o putem incuraja
Conceptul de ”inflorire psihologica” este unul multidimensional, propus de psihologia pozitiva in care se pune accent pe dobandirea fericirii si a starii de bine, a satisfactiei cu viata, a avea sanatate fizica si mentala, un sens si o semnificatie in viata, caracter si virtuti si relatii sociale aarmonioase.
-
Semne care indica faptul ca esti un parinte inteligent emotional
Cine sunt parintii ideali? Exista o multime de carti si articole despre cum sa devii un parinte mai bun, iar toate resursele pe care le gasesti au in comun inteligenta emotionala. A creste copii inteligenti emotional incepe cu a fi un parinte inteligent emotional.
-
Cum poti intelege mai bine temperamentul copilului
O relatie reusita intre parinte-copil se formeaza in timp si cu efort constant, rabdare si deschidere catre tot ce inseamna nou si provocari.
-
3 abilitati esentiale pentru rezilienta copiilor
Rezilienta este o super putere a copiilor care ii ajuta sa faca fata oricaror probleme in viata. Inca din primii ani de viata, ei se vad nevoiti sa rezolve probleme, sa isi gestioneze emotiile si sa isi asume riscuri, de aceea, e important sa incerci ca parinte sa iti ajuti copilul sa isi dezvolte cat de timpuriu rezilienta.
-
Violenta copiilor fata de parinti
Violenta copiilor fata de parinti poate include comportamente agresive verbale si fizice, rele tratamente, distrugerea lucrurilor si obiectelor materiale, abuz financiar si chiar violent fizica.