characters characters

Dezbatere - Meditatiile sunt un moft sau o necesitate?

Propus de: p5mar   |   30 august 2010    38

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.


Cercetarea Costurile "ascunse" ale educatiei arata ca parintii din Romania platesc anual o suma de aproximativ 1.348 ron pentru meditatii, aceasta numarandu-se printre cele mai mari cheltuieli suportate de familie pentru educatia copilului.


Care sunt solutiile alternative la care poti apela? Incerci sa redescoperi alaturi de copil misterele geometriei sau ale fizicii?

Te invitam sa ne spui daca meditatiile sunt o necesitate sau doar un "moft".



Meditatiile sunt un moft sau o necesitate?
75% da
Tu ce parere ai ?
nu 25%

ana maria petrisor

Consider ca meditatiile sunt o necesitate .Nu toti ''invatatorii' se pot numi dascali.In ziua de astazi ,din punctul meu de vedere ,apelam la meditatii atunci cand copilul nu reuseste sa faca fata atator informatii sau cand invatatorul nu prea ''se ocupa'' de ce ar trebui sa se ocupe . Si tu ca parinte ,pe langa ajutorul pe care il oferi iti doresti totusi sa il ajuti sa se dezvolte si sa capete incredere in el .Lectiile cu un parinte sunt diferite de lectiile cu un invatator (mediator).

lefter gheorghe

LA UNELE OBICTE ASA ZISE ,,GRELE,,TRBUIE .

Melinda-Ecaterina Mulea

E o moda! Dar si atitudinea/priceperea unor profesori lasa de dorit.

Alexandra Rus

Sunt mai mult un moft, deoarece atata timp cat copilul isi da silinta sa invete, exista culegeri de unde sa rezolve exercitii si poate intreba chiar si profesorul la ora, fara ca parintii sa fie nevoiti sa cheltuie bani pe meditatii.

katia katia

Uneori sunt o necesitate. Atunci când părintele nu îi atribuie copilului suficient timp sau deloc în realizarea sarcinilor școlare, nu este o rușine să apelezi la sprijin. De regulă un elev conștiincios învață din clasă, este atent la explicațiile cadrului didactic, își face cu regularitate temele, nu acumulează lacune în învățare. Dar dacă în familie sunt probleme, copilul imediat le percepe, iar dacă părinții nu sunt atenți efectele negative se vor observa în atitudinea copilului față de școală. Refuză să îndeplinească sarcinile școlare, este distrat, dedică timpul oricărei activități numai studiului nu. Atunci este de datoria părintelui să intervină, să ceară ajutor și să oprească la timp un posibil regres școlar. Dar... e mai ușor să jignim profesorii care dau meditații, decât să acceptăm ,,problema” propriului copil. Tipic pentru acei părinți care nu prea știu ce înseamnă munca la catedră.

Diana Costin

Votez NU pentru meditatii, intrebarea e formulata ambiguu. De acord ca programele sunt supraincarcate cu achizita de NOTIUNI.. si nu o sa scapam veci de ele sau mai bine zis de toceala; iar ,,competentele si abilitatile pracice,, in invatamantul gimnazial si liceal sunt o gluma. Copilul poate fi incurajat sa descopere si sa caute singur mai multe informatii si aplicatii (ideal) pentru ceea ce il pasioneaza si indrumat suplimentar acolo.

George-Silviu Enea

Terminati cu tampeniile astea. De 20 de ani faceti bani pe spinarea altora.

Erfily Pufu

Sunt un moft necesar. Oricat de mult s-ar stradui un copil daca doreste sa acceada la un liceu/facultate "cu prestigiu" trebuie ajutat prin meditatii suplimentare. Din pacate, din ce in ce mai multe cadre didactice sunt depasite de programa iar copiii " nu mai vad rostul iinvatatului" intr-o societate in care exemplul reusitei este dat de "vedete sexi" si "tunuri in afaceri".

cornelia ursu

Cred ca un copil trebuie ajutat doar cand este imperios necesar.

ana maria cotiga

Sunt un moft doar sa se faca bani pe spatele parintilor eu zic sa isi faca datoria de dascal si nu vom fi nevoiti sa facem meditati .Mai demult nici nu se stia de asa ceva si copii care invatau o faceau si fara meditati...! Avem oameni extraordinari de inteligenti si nu cred ca au facut o moda cu meditatiile ca si acum....

Alte dezbateri