Comunicarea cu cadrele didactice
Atat tu, ca parinte, cat si cadrul didactic al copilului tau sunteti importanti pentru educatia celui mic. De aceea, este esential sa reusesti sa comunici bine cu invatatorul sau invatatoarea copilului. In randurile urmatoare, afli mai multe despre cum poti comunica eficient cu cadrul didactic.
Care sunt cele mai frecvente situatii in care apar probleme de comunicare intre parinti si profesori?
- Cand copilul are dificultati de invatare sau are un comportament dificil la scoala, fata de cadrul didactic sau fata de colegi.
- Cand parintele considera ca cerintele profesorului fata de copil sunt exagerate.
- Cand personalitatea parintelui nu este compatibila cu cea a cadrului didactic.
- Cand parintele are asteptari prea mari de la cadrul didactic.
- Cand parintele considera ca invatatorul nu este competent.
Cum poti comunica eficient cu invatatorul copilului tau?
- Daca intampini dificultati in comunicarea cu acesta, incearca sa identifici motivele pentru care se intampla acest lucru.
- Pregateste-te pentru intalnirea cu invatatorul, propunandu-ti sa iti pastrezi calmul si sa ai o atitudine pozitiva.
- Stabileste impreuna cu cadrul didactic momentul si locul intalnirii, pentru a te asigura ca va putea sa iti acorde intreaga atentie.
- Incearca sa gasiti o solutie care sa va implice atat pe tine, cat si pe cadrul didactic. Poti folosi chiar intrebarea „Ce credeti ca am putea face impreuna astfel incat sa il ajutam pe copil?” pentru a incepe discutia cu invatatorul copilului tau.
- Arata-te disponibil pentru comunicare si asigura-te ca invatatorul are datele tale de contact (telefon, email).
- Exprima-ti aprecierea si increderea in experienta si abilitatile cadrului didactic.
- Evita sa vorbesti copilului despre problemele de comunicare pe care le ai cu invatatorul.
- Comunica cu invatatorul despre copil, despre abilitatile acestuia, precum si despre situatia voastra familiala si eventuale probleme cu care va confruntati si care l-ar putea afecta pe copil.
Articole despre "Comunicarea cu cadrele didactice"
-
Sapte intrebari pentru cadrele didactice in noul an scolar
Sapte intrebari care ii pot orienta pe profesori catre interactiuni mai autentice si mai armonioase cu elevii in noul an scolar.
-
Metode de a invinge plictiseala la scoala
Cum pot cadrele didactice sa combata monotonia si lipsa de implicare a copiilor in timpul orelor? Iata cateva idei care pot fi utile.
-
Cum pot parintii sa ii sprijine pe profesori in perioada pandemiei
In prezent, avem cu atat mai multa nevoie sa fim dispusi sa cooperam si sa ii ajutam pe cei din jur. Iar cand vine vorba de profesorii copiilor nostri, aceasta nevoie este cu atat mai stringenta. Iti propunem un exercitiu de empatie: sa vedem lucrurile din perspectiva acestora, pentru a putea sa ii sprijinim cat mai bine.