buna ziua Doresc sa cunosc exact obligatiile copilului meu in ce priveste implicarea intr-o activitate extracuriculara, pentru care nu a optat. In ce masura este obligat sa participe?
Doresc sa cunosc exact obligatiile copilului meu in ce priveste implicarea intr-o activitate extracuriculara, pentru care nu a optat. In ce masura este obligat sa participe? Care sunt obligatiile scolii fata de elevul care si-a exprimat optiunea de a nu participa?
Doresc deasemeni sa stiu daca este legal ca o scoala sa isi schimbe oferta educationala dupa inceperea anului scolar, in conditiile in care copiii sunt inscrisi in baza ofertei educationale dinainte de schimbare
Raspunsuri(2)
-
Va mulțumesc pentru răspuns. Încă nu sunt foarte lămurita, copilul meu este obligat sa participe la activitate cu toate ca am depus cerere scrisa la școală să-l scot de la acea activitate la care nu l-am înscris niciodată. Răspunsul scolii a fost ca este o activitate extracurriculara oferita în pachetul educational de baza, nu o plătesc ca opțional și nu pot renunță la ea. Este vorba despre o limba străină care se facere 2 ori pe săptămână și cu care eu nu vreau sa mi încarc copilul. Ce ma sfătuiți sa fac?
-
Activităţile extracurriculare sunt un nou concept al şcolii româneşti şi se referă la "Educaţia formală ce include şi activităţi extracurricular (cu accent pe informaţie), educaţia nonformală cuprinde activităţile extraşcolare(cu accent pe dezvoltatrea capacităţilor practice,interese,dorinţe) " Citat din"Curriculum pedagogic" Sorin Cristea, pag.196 unde găsiţi mai multe detalii.
Se poate defini pe înţelesul tuturor ca activităţi extraşcolare sau modalitatea neinstituţionalizată de realizare a educaţiei.
Vizionarea emisiunilor muzicale, de teatru de copii, distractive sau sportive, stimulează şi orientează copiii spre unele domenii de activitate: muzică, sport, poezie, pictură. Excursiile şi taberele şcolare contribuie la îmbogăţirea cunoştinţelor copiilor despre frumuseţile ţării, la educarea dragostei, respectului pentru frumosul din natură, artă, cultură. Prin excursii, copiii pot cunoaşte realizările oamenilor, locurile unde s-au născut, au trăit şi au creat opere de artă.
Dacă copilul nu a optat este simplu, nu participă dar trebuie să nu uităm că aceste activităţi sunt benefice pentru o mai bună educaţie, orientare sau definire a viitorului om.
Citeste articole din aceasta tema
-
Metode de a invinge plictiseala la scoala
Cum pot cadrele didactice sa combata monotonia si lipsa de implicare a copiilor in timpul orelor? Iata cateva idei care pot fi utile.
-
Cum pot parintii sa ii sprijine pe profesori in perioada pandemiei
In prezent, avem cu atat mai multa nevoie sa fim dispusi sa cooperam si sa ii ajutam pe cei din jur. Iar cand vine vorba de profesorii copiilor nostri, aceasta nevoie este cu atat mai stringenta. Iti propunem un exercitiu de empatie: sa vedem lucrurile din perspectiva acestora, pentru a putea sa ii sprijinim cat mai bine.
-
5 lucruri despre copilul tau pe care ar trebui sa i le spui invatatoarei
Asa cum parintii vor sa stie cum se descurca copilul la clasa, un cadru didactic vrea sa stie ce aspecte din viata copilului i-ar putea influenta acestuia activitatea de la scoala