5 lucruri despre copilul tau pe care ar trebui sa i le spui invatatoarei
Ce poti sa spui invatatoarei despre copilul tau pentru a o ajuta sa isi faca treaba mai bine? In timp ce invatatoarea este expertul in educatie, nimeni nu stie mai multe despre copilul tau decat tine. Asa cum parintii vor sa stie cum se descurca copilul la clasa, un cadru didactic vrea sa stie ce aspecte din viata copilului i-ar putea influenta acestuia activitatea de la scoala.
Citeste si:
Ce ar vrea cadrele didactice sa stie parintii
Ce ar vrea parintii sa stie cadrele didactice
Elevii se descurca cel mai bine atunci cand parintii si cadrele didactice lucreaza impreuna ca niste parteneri. Din cand in cand e bine sa porti o discutie cu invatatoarea copilului tau pentru a impartasi lucruri care va pot ajuta pe amandoi. Iata 5 lucruri pe care ar trebui sa le stie invatatoarea despre copilul tau:
Problemele de sanatate. Un copil cu diabet sau astm, cu alergii sau alte probleme de sanatate este un copil despre care invatatoarea ar trebui sa stie. Indiferent cand apare o problema de sanatate, aminteste-ti sa vorbesti despre aceasta si cu invatatoarea copilului tau. De asemenea, cadrul didactic te poate anunta daca observa semne ale unor tulburari de invatare sau de alt tip.
Schimbari majore in viata de familie. Daca in familia voastra exista schimbari majore ce pot sa il afecteze pe copil precum un divort, o boala, schimbarea serviciului pentru unul din parinti, un deces sau o mutare, anunta si cadrul didactivc. Chiar daca copilul pare sa se fi adaptat foarte bine noii situatii, la scoala pot sa apara probleme de concentrare a atentiei sau gestionare a emotiilor puternice precum frustrarea sau furia. Este foarte important ca invatatoarea copilului tau sa stie ca daca apar astfel de probleme, ele ar putea fi cauzate de o perioada dificila in viata de familie.
Puncte tari si puncte slabe. Fiecare copil are anumite aptitudini si trasaturi temperamentale care inseamna ca unele materii sau activitati scolare vor fi mai usoare, iar altele vor fi mai grele. Cadrele didactice ar trebui sa primeasca aceste detalii cu deschidere, intelegere si acceptare. De exemplu, fiica ta e foarte buna la matematica, insa ii este rusine sa citeasca cu voce tare. Fiul tau iubeste arta, insa ii e foarte greu in domeniul stiintelor. Daca profesorul cunoaste aceste lucruri, va acorda mai mult timp copilului pentru a-l ajuta sa isi corecteze “lipsurile”. Incearca sa comunici aceste lucruri cu blandete, calm si apreciere fata de calitatile copilului tau. Pune problema in termeni de „Copilul meu are nevoie de ajutor mai ales cand vine vorba de...” si „Copilul meu se descurca foarte bine la...”. Nu incerca sa il scuzi sau sa il invinovatesti pe copil cand discuti despre aceste subiecte. Scopul comun al tau si al cadrului didactic este sa il ajutati pe copil sa se dezvolte armonios. La fel de util este sa vorbesti cadrului didactic despre temeri speciale sau preferinte puternice ale copilului tau.
Obiceiuri de invatare. In timp, poti vorbi cadrului didactic despre rutinele de invatare, despre programul zilnic al copilului tau si despre eventuale dificultati pe care le intampina cand vine vorba de teme si invatare. Motivul? Cadrele didactice pot oferi sugestii de ajutor cand vine vorba de invatare, daca li se da ocazia.
Interese si hobby-uri. Poate ai un copil pasionat de istorie, de dinozauri sau de desen. Oricare este interesul sau pasiunea lui, este benefic sa vorbesti invatatoarei despre acest subiect. O vei ajuta astfel sa formeze mai usor o relatie apropiata cu copilul tau si poate chiar sa foloseasca aceasta informatie in predarea lectiilor (de exemplu, poate oferi copiilor anumite roluri intr-un proiect de grup, in functie de interesele lor).
Important
Ia in considerare si faptul ca uneori, copiii au un cu totul alt comportament la scoala decat acasa. Asadar, s-ar putea ca invatatorea copilului tau sa iti ofere alte informatii despre copil decat te-ai astepta. Este esential sa apreciezi perspectiva acesteia si sa iei in considerare sfaturile si parerile cadrului didactic, atat timp cat sunt formulate cu respect si cu dorinta de a ajuta.
*Sursa foto: Freepik.com
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Metode de a invinge plictiseala la scoala
Cum pot cadrele didactice sa combata monotonia si lipsa de implicare a copiilor in timpul orelor? Iata cateva idei care pot fi utile.
-
Cum pot parintii sa ii sprijine pe profesori in perioada pandemiei
In prezent, avem cu atat mai multa nevoie sa fim dispusi sa cooperam si sa ii ajutam pe cei din jur. Iar cand vine vorba de profesorii copiilor nostri, aceasta nevoie este cu atat mai stringenta. Iti propunem un exercitiu de empatie: sa vedem lucrurile din perspectiva acestora, pentru a putea sa ii sprijinim cat mai bine.
-
Cum pot ajuta cadrele didactice copiii in perioada de izolare
Relatia dintre profesori si elevi este poate cel mai important aspect cand vine vorba de motivatia copiilor pentru invatare, siguranta lor emotionala si atitudinea fata de dificultatile in invatare.
Adauga tu primul comentariu: