Articole
-
Comportamentele nedorite ale copiilor si cauzele lor
Intelegand comportamentele nedorite ale copiilor in termeni de nevoi, avem mai multe sanse sa ii ajutam pe copii sa le inlocuiasca cu alte comportamente mai adecvate.
-
Butonul lui “Inca o data”...
Nu stiu voi cum sunteti dar eu incet, incet simt ca devin alergica la “inca o data!”, “doar unul singur!” “o data si gata!”.
-
Pentru un ceas de liniste...
"Eu m-am dezobisnuit sa rezolv treburile cu un pitic pe la picioare, el nu e obisnuit sa petreaca prea mult timp in casa si de aici pana la explozii, e doar un pas."
-
Nevoile si dorintele copilului. Cum faci diferenta intre ele? 1
“Vreau o masinutaaaa!”, “Mama, trebuie sa imi schimb telefonul, cel pe care il am acum e demodat!”, “Imi trebuie haine noi!”, “Vreau sa merg in vacanta in Europa!”. Pe masura ce cresc, copiii isi doresc din ce in ce mai multe lucruri. Sau au nevoie de mai multe lucruri? Daca nu gasesti un raspuns la aceasta intrebare, te vei confrunta in curand cu dilema urmatoare: “As vrea sa stiu unde sa trag linie intre ceea ce ii ofer si ceea ce ii refuz. Am doar un copil si vreau sa fiu sigura ca primeste t
-
Copilul care crede ca i se cuvine totul 1
Ti se intampla des ca parinte sa fii tras de maneca la tot pasul de copilul tau pentru ca vrea ceva? Astazi vrea o haina noua, maine isi doreste sa aiba ghizodan la fel cu al colegului de banca, apoi isi mai doreste un nou joc video si de ce nu, peste cateva zile altul pentru ca de cel pe care il are s-a plictisit. Insa copilul tau nu este singurul care sufera de sindromul “Vreau...!”. Se pare ca suntem cu totii afectati de acest fenomen.
-
Cand copilul vrea ceva si tu nu... Ce e de facut? 4
Ce faci cand copilul tau vrea sa ii cumperi ... de toate? Poate uneori ii cumperi. Imediat. Poate uneori ii cumperi peste cateva zile. Dar daca nu poti sau nu vrei sa ii cumperi deloc? Ce ii spui?
-
Iesirile in oras ale adolescentului - cum stabilesti regulile? 1
Adolescenta aduce cu sine schimbari ale starii de spirit, revolte, conflicte cu parintii, secrete fata de acestia, nevoia de independenta si un interes tot mai mare acordat prietenilor de aceeasi varsta.
-
„Mami, in seara aceasta ma intorc tarziu acasa!” Tehnici de negociere cu un adolescent 4
Comunicarea cu adolescentul poate deveni destul de dificila, deoarece dorintele sale par sau sunt intr-adevar nepotrivite, exagerate sau daunatoare. Cum negociezi cu adolescentul tau astfel incat sa obtineti amandoi ce va doriti si sa pastrati comunicarea deschisa?
-
„Mami, poti sa-mi dai mai multi bani?” Tehnici de negociere cu preadolescentul 1
Pe masura ce cresc, copiii isi doresc din ce in ce mai multe lucruri. Parintii stiu acest lucru cel mai bine si reusesc din ce in ce mai greu sa ajunga la un compromis cu ei.Pentru parintii care simt ca au nevoie de cateva tehnici speciale pentru a negocia cu copilul lor, prezentam in continuare cateva asemenea metode.
-
„Mami, vreau sa fac temele mai tarziu!” Tehnici de negociere cu un scolar 1
Despre copii se spune ca sunt ”negociatori innascuti”. Pe masura ce cresc, copiii isi imbunatatesc tehnicile de negociere, prin exersarea lor in relatiile cu alti copii sau cu parintii lor. De aceea, multi parinti simt ca nu mai tin pasul cu ei si sunt nevoiti sa le ofere copiilor ce isi doresc, doar pentru a evita un conflict sau o discutie prelungita.