Articole
-
Responsabilitatea excesiva in rolul de parinte
Asumarea responsabilitatii este in general un semn al maturitatii. Insa uneori, mai ales in relatia cu propiii copii, putem ajungem sa ne asumam o responsabilitate excesiva, chiar si pentru situatiile care nu sunt in controlul nostru.
-
Doua motive pentru care copiii amana invatarea
Doua stari fizice si emotionale diferite care duc la decizia de a amana proiectele importante.
-
Productivitatea pe intelesul copiilor. Cum ii ajutam sa fie eficienti
Productivitatea nu este primul lucru care ne vine in minte cand ne gandim la copii si copilarie, dar este o abilitate de care au nevoie o data cu inceperea scolii si de-a lungul intregii lor vieti.
-
Copilul cu rol de parinte. Urmarile la maturitate
Un fenomen deseori intalnit in familiile mai putin functionale este copilul care isi asuma rolul de parinte, avand responsabilitati specifice adultilor.
-
Obiceiuri atomice – cartea care te ajuta sa ai un nou an mai bun
Atunci cand ne gandim la o schimbare benefica in viata noastra, ne gandim deseori la formarea de obiceiuri noi sau la schimbarea celor vechi. Care sunt cele mai eficiente strategii de formare a obiceiurilor?
-
Un obiectiv pentru un An Nou mai bun: scapa de procrastinare
Amanarea unor sarcini sau activitati poate deveni cu usurinta un obicei daunator, atat din punct de vedere practic (pentru ca nu suntem eficienti), cat si din punct de vedere emotional. Obiceiul de a amana, numit si procrastinare, poate duce la anxietate si depresie.
-
Cum il ajuti pe copil sa isi pastreze echilibrul emotional in perioada pandemiei? Implica-l in sarcinile casnice
Perioadele dificile, precum pandemia, pot fi ocazii in care intreaga familie invata sa se sprijine reciproc si sa coopereze.
-
Cum ajutam copilul care spune frecvent „Nu am chef!” sau „Mi-e lene!”
Cum ajutam copilul care nu are chef sa faca nimic, care se sustrage de la orice activitate, care refuza sa ofere ajutor sau sa se implice pentru ca ii este mai usor astfel.
-
Cum ii invatam pe copii sa fie constiinciosi si de ce este important acest lucru
Dincolo de a le spune copiilor „Invata!”, este important sa ii indrumam insa si catre metode eficiente de invatare si de dezvoltare a autocontrolului.
-
Cum crestem adolescenti puternici
Sentimentul puterii personale se refera la convingerea adolescentului ca are capacitatea sa influenteze prin actiunile proprii mersul lucrurilor in directia dorita de el insusi.