Articole
-
Un exercitiu care dezvolta autocontrolul
Autocontrolul sau capacitatea de a ne controla propriul comportament astfel incat sa luam decizii benefice pe termen lung se dezvolta in timp si este un factor esential al succesului in orice domeniu.
-
Copilul impulsiv - cum poti sa il intelegi si sa il ajuti
Fara interventii timpurii, comportamentele impulsive ale copiilor pot sa se inrautateasca in timp, cu efecte negative nu doar asupra propriei persoane, ci si asupra celor din jur. Exista insa si vesti bune fiindca cei mici pot fi invatati abilitati prin care sa dobandeasca mai mult control asupra impulsurilor, pe masura ce cresc.
-
Cand copilul arunca cu jucarii
Obiceiul de a arunca lucruri si, implicit, de a le strica, este doar o modalitate prin care se exprima nevoia de explorare a copilului tau.
-
Amanarea recompensei. Cum il invatam pe copil sa faca ce este bine pentru el, chiar daca „nu are chef ”
Copiii isi doresc sa obtina lucrurile pe care si le doresc, atunci cand si le doresc, nu ezita cand vor ceva si refuza sa se gandeasca daca ceea ce isi doresc le este util si necesar.
-
Trei lucruri pe care le poti face pentru a-l ajuta pe copil sa isi controleze impulsurile
Ce legatura exista intre inteligenta emotionala si dezvoltarea autocontrolului? Cum poti sa il ajuti pe copil in primii trei ani de viata pentru a-si dezvolta mai tarziu controlul impulsurilor?
-
„Copilul meu nu are rabdare!” Cum il inveti pe copil sa astepte
Se estimeaza ca un om petrece cel putin 2-3 ani din viata asteptand .Timpul pe care il petrecem asteptand ne poate parea foarte indelungat si plictisitor, iar pentru un copil, pare a fi nesfarsit.
-
Cum evolueaza controlul impulsurilor intre 0 si 3 ani
Autocontrolul sau capacitatea de a-si controla impulsurile si comportamentul evolueaza incet in primii trei ani de viata. Este nevoie de rabdare din partea parintilor si de o serie de reguli care, respectate consecvent, sa ii dea copilului un sentiment de structura si disciplina, pe care sa il poata interioriza ulterior.
-
De ce este benefic pentru copii sa treaca prin situatii frustrante
Frustrarea este o emotie care ne da impulsul de a actiona pentru a depasi dificultatile, asadar, are si o latura pozitiva. Cu cat copilul devine mai tolerant la frustrare, cu atat poate face fata mai bine situatiilor dificile.
-
De ce sunt prescolarii posesivi
Posesivitatea este o chestiune de control, dar si de protectie si siguranta.
-
Autocontrolul si succesul in viata
Oamenii cu autocontrol in copilarie tind sa aiba o stare financiara si un nivel de sanatate mai bun decat cei care in copilarie au capacitati reduse de autocontrol