Utilitatea jocului:
Formarea grupelor de obiecte care au aceeasi marime
Materiale folosite:
doua sfori de culori diferite; perechi (mare-mic) de jucarii, obiecte, lucruri din casa sau din natura.
Desfasurarea jocului:
- Cele doua sfori asezate pe covor sub forma a doua cercuri sau a doua patrate vor reprezenta cele doua tari, ”tinuturi” unde locuiesc lucruri mari si mici.
- Parintele si copilul stabilesc impreuna care este Tara celor mici si care este Tara celor mari. Apoi, copilul asaza in Tara celor mici, obiecte si jucarii de dimensiuni mici pe care le vede in camera sa sau in casa. In locul stabilit ca fiind Tara celor mari, copilul aseza obiecte/jucarii mari.
- Parintele poate ajuta copilul in gasirea de obiecte mari si mici, pregatind dinainte perechi de obiecte de doua dimensiuni - mari si mici: nasturi, betisoare, bilute, creioane, cuburi, linguri, farfurii de plastic, fructe, perne, sosete.
- Dupa ”popularea” celor doua ”tinuturi”, copilul prezinta locuitorii celor doua tari. Va spune: ”In Tara celor mici locuiesc: o perna mica, un creion mic, o farfurie mica, doua manusi mici etc. La fel va proceda si cu locuitorii din Tara celor mari.
Acest joc se poate juca in orice camera din casa, insa necesita un anumit spatiu de joc si obiecte variate. Se poate juca in aer liber cu mai multi participanti. In parc sau in padure se pot gasi o mare varietate de elemente din natura de doua dimensiuni - mari si mici: frunze, pietricele, betisoare, scoici etc.
Adauga tu primul comentariu: