Utilitatea jocului:
Realizarea corespondentei unu-la-unu intre obiecte.
Materiale folosite:
o jucarie preferata de copil, vesela si tacamuri de jucarie, cuburi de diverse marimi, optional: o patura, un servet de masa, un cos
Desfasurarea jocului:
- Parintele propune copilului sa iasa la un picnic (prefacandu-se ca iau masa la iarba verde). Copilul poate veni cu un prieten (jucaria de plus preferata sau papusa).
- Parintele asaza o patura pe jos, pe care pune un servet de masa, iar in cos sunt celelalte obiecte necesare servirii mesei: tacamuri, vesela, portiile de mancare reprezentate de cuburi mari, mici).
- Copilul imparte tacamurile si vesela celor trei: parintelui, copilului si papusii.
- Parintele da copilului mai multe/mai putine obiecte decat participantii la picnic, pentru a pune copilul in situatia de a compara cantitati diferite si a constata ca unele sunt mai multe/mai putine.
- Parintele urmareste realizarea corespondentei unu-la-unu, atunci cand copilul imparte obiectele necesare pentru servirea mesei (Exemplu: paintele – farfurie, copilul – o farfurie, papusa - o farfurie, iar o farfurie ramane in plus; parintele – un servetel, copilul – un servetel, papusa ramane fara servetel). Punand in perechi copilul va constata si va spune ca unele dintre obiecte sunt mai putine si unul dintre cei prezenti la masa ramane fara obiectul respectiv, altele sunt mai multe si raman obiecte in plus.
Acest joc se poate juca si in aer liber sau chiar in bucatarie in mod real cand este aranjata vesela pentru servirea mesei.
Adauga tu primul comentariu: