Articole
-
Mutismul selectiv. Ce se poate ascunde in spatele refuzului copilului de a vorbi
Mutismul selectiv este o tulburare de anxietate specifica perioadei copilariei si e caracterizata de incapacitatea copilului de a vorbi si de a comunica eficient in situatiile sociale.
-
Ce este bine sa stii daca vrei sa cresti un copil bilingv
Iata ce este bine sa stii daca vrei sa cresti un copil bilingv.
-
Cum dezvolti limbajul copilului
Parintii joaca un rol crucial in dezvoltarea limbajului la copii. Studiile au aratat ca acei copii carora li se citeste si cu care se poarta conversatii indelungate au un vocabular mai dezvoltat si o exprimare gramaticala mai buna decat restul copiilor.
-
Cate cuvinte stie copilul in functie de varsta (Infografic)
Cand incepe copilul sa vorbeasca una din preocuparile parintilor este de a-si da seama daca cel mic are vreo problema in aceasta etapa sau o intarziere de limbaj.
-
Cum procedezi cand cel mic se balbaie
Ai observat ca, atunci cand incearca sa se exprime, micutul tau se impiedica la fiecare fiecare sunet sau cuvant. Balbaiala e o tulburare care se poate remedia in timp.
-
Nu vorbeste. Cand e cazul sa-ti faci griji?
Desi toti prietenii sai de joaca sunt extrem de curiosi si nu le mai tace gurita o clipa, prichindelul tau este cel mai tacut si cu greu poti scoate cateva cuvinte de la el.
-
Cand reprezinta un semnal de alarma micile greseli de pronuntie ale copiilor?
Cand copiii ajung pe la varsta de doi ani, devine o sursa de amuzament pentru multi dintre noi tendinta lor de a pronunta gresit multe dintre cuvintele pe care le-au invatat.
-
Cand copilul vorbeste singur 5
Vorbitul de unul singur sau solilocvia este o caracteristica de limbaj pentru copiii de 2-3 ani. Asta inseamna ca deseori pot fi zariti vorbind singuri, purtand dialoguri cu ei insisi. Tinand cont de faptul ca la varsta prescolara prefera sa se joace singuri, nu e de mirare sa ii vedem cum jucandu-se cu diferite papusi, se puna rand pe rand in locul fiecareia si incep o conversatie. Cand este normal si cand trebuie sa te ingrijorezi daca observi acest comportament la copilul tau?
-
Cuvintele la purtator
Cuvintele noi, expresiile si limbajul in general pot deveni obiecte de interes ale copiilor, mai ales la varsta la care le descopera noi sensuri si le folosesc pentru prima data in diverse contexte. Citeste in randurile de mai jos despre modalitatile in care o mamica si-a indrumat copilul catre descoperirea lumii cuvintelor.
-
Balbaiala. Cand apare si cum se trateaza 1
Orice parinte isi doreste un copil care sa vorbeasca fluent si corect. Numai ca unii copii... se balbaie. Si atunci parintele de cele mai multe ori corecteaza copilul, ii arata unde a gresit sau ii spune sa fie mai atent la modul in care pronunta. Insa cercetarile arata ca nu e metoda cea mai eficienta de a corecta aceasta problema.