Cum procedezi cand cel mic se balbaie
*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/50997200@N07/6059920245
Ai observat ca, atunci cand incearca sa se exprime, micutul tau se impiedica la fiecare fiecare sunet sau cuvant. Balbaiala e o tulburare care se poate remedia in timp.
Cum se manifesta
Desi stie bine sa vorbeasca, micuțul tau nu se poate exprima cursiv atunci cand iti cere un pahar cu apa. Daca nu reuseste sa-si inceapa frazele, sa-si termine cuvintele sau daca vorbeste cu efort, repetand consoane, silabe sau grupuri de cuvinte, e semn ca prichindelul are o problema.
O tulburare de comunicare
Nu te lasa inselata: balbaiala e o tulburare de comunicare, nu de limbaj. Se manifesta atunci cand micutul tau incearca sa dialogheze cu o alta persoana. Pentru ca se exprima cu dificultate, copilul poate deveni complexat in timp. Si, cu cat e mai preocupat de acest lucru, cu atat se balbaie mai tare.
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Mutismul selectiv. Ce se poate ascunde in spatele refuzului copilului de a vorbi
Mutismul selectiv este o tulburare de anxietate specifica perioadei copilariei si e caracterizata de incapacitatea copilului de a vorbi si de a comunica eficient in situatiile sociale.
-
Ce este bine sa stii daca vrei sa cresti un copil bilingv
Iata ce este bine sa stii daca vrei sa cresti un copil bilingv.
-
Cum dezvolti limbajul copilului
Parintii joaca un rol crucial in dezvoltarea limbajului la copii. Studiile au aratat ca acei copii carora li se citeste si cu care se poarta conversatii indelungate au un vocabular mai dezvoltat si o exprimare gramaticala mai buna decat restul copiilor.
Adauga tu primul comentariu: