Articole
-
Cum se formeaza in copilarie teama excesiva fata de lume si viata
Copiii care nu au primit sprijin in copilarie in fata temerilor, nu au fost ajutati sa isi gestioneze stresul sau sa se confrunte cu situatii noi pot ajunge la maturitate sa se teama de pericole improbabile sau inexistente.
-
Patru frici frecvente in randul copiilor
Frica de esec, frica de ridicol, frica de necunoscut si frica de succes sunt printre cele mai frecvente frici care se nasc in copilarie, din interactiunea celor mici cu adultii din jur. Cum se manifesta aceste frici la copii si care sunt convingerile despre lume care sunt asociate cu acestea.
-
De ce nu este bine sa cedezi in fata fricilor copilului
Modul in care parintii se raporteaza la temerile copiilor conteaza foarte mult si poate prezice cum anume se vor descurca copiii in viitor din punct de vedere emotional, cand se vor confrunta cu diferite provocari si obstacole
-
Sindromul de stres post traumatic la copii – cand apare si cum il recunoastem
Sindromul de stres posttraumatic este o tulburare de anxietate cauzata de expunerea la un eveniment traumatic. Poate aparea atat in randul adultilor, cat si in randul copiilor.
-
Cum recunosti temerile copilului in noul an scolar, in contextul pandemiei
Incheiem cu totii prima saptamana din acest an scolar, inceput cu altfel de emotii decat cele obisnuite, legate de invatare, note si relatii cu colegii. La acestea, se adauga temerile legata de siguranta si sanatate, dar si de recuperarea materiei pierdute in anul scolar anterior. Iata la ce este bine sa fii atent cand vine vorba de echilibrul emotional al copilului in acest an scolar.
-
Copilul ingrijorat tot timpul. Anxietatea generalizata la copii
Cand grijile copilului nu dispar in ciuda ajutorului oferit si incep sa se generalizeze (copilul devine din ce in ce mai ingrijorat in legatura cu mai multe lucruri), este nevoie sa intervii.
-
#StamAcasa si nu stim ce se va intampla. Cum ne crestem toleranta la incertitudine
Una dintre cele mai importante nevoi psihologice este nevoia de control si certitudine.
-
„Obraznicia”, o alta fata a anxietatii copiilor
Un copil care are crize de furie frecvent, care e defensiv, plange foarte des, refuza sa interactioneze cu alti copii sau insista ca parintii sa faca doar ce vrea el ar putea fi cu usurinta etichetat drept rasfatat sau obraznic.
-
Cum afecteaza anxietatea parintilor dezvoltarea copiilor
Adesea copiii preiau problemele parintilor, fiind expusi permanent la comportamentele si convingerile specifice anxietatii.
-
Teama de succes: despre copilul care „poate mai mult, dar nu vrea”
Exista o multime de motive pentru care copiii, adolescentii si adultii pot ajunge sa se teama de consecintele succesului. Cum putem intelege mai bine aceasta teama?