characters characters

Prima zi de gradinita

Inceperea gradinitei este un moment important, parintii fiind preocupati de alegerea gradinitei potrivite pentru copil, cat si de adaptarea acestuia la schimbare.


Cum alegi gradinita potrivita? Pentru ca exista o multime de aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi gradinita, iata o lista orientativa:

  1. Gradinita privata sau de stat? Cand iei aceasta decizie, este important sa tii cont de bugetul familiei, de dotarile gradinitei, de locurile disponibile, de distanta dintre gradinita si casa. Nu exclude din prima clipa optiunea gradinitei de stat, deoarece multe dintre ele ofera copiilor ce au nevoie pentru o educatie de calitate. Viziteaza gradinitele pentru a-ti face o impresie cat mai apropiata de realitate.
  2. Gradinita cu program normal sau cu program prelungit? Parintii cu un program incarcat si care nu pot sau nu doresc sa apeleze la o bona, vor alege de cele mai multe ori o gradinita cu program prelungit.
  3. Dotarile gradinitei si calificarile personalului. Informeaza-te despre experienta profesionala a cadrelor didactice si a personalului din gradinita si, daca este posibil, asista la o ora tinuta de educatoare, pentru a vedea cum decurg lucrurile.
  4. Profilul gradinitei. Poate fi o gradinita cu predare intr-o limba straina (engleza, franceza, germana etc.). De asemenea, conteaza si optionalele si activitatile extrascolare realizate in gradinita respectiva – teatru, dans, dezvoltare personala etc.
  5. Parerile parintilor copiilor inscrisi la gradinita respectiva.Cand ai ajuns la o lista scurta a gradinitelor in care ai dori sa iti inscrii copilul, incearca sa afli ce parerea parintilor care au copii acolo. Fie ca e vorba de forumuri, grupuri de discutii sau conversatii in parc, este important sa ai aceasta sursa de informatii.

Cum pregatesti copilul pentru inceperea gradinitei?

  • Vorbeste-i din timp despre gradinita, povestindu-i despre ce se va intampla in orele petrecute acolo.
  • Dupa ce ai ales gradinita, mergi cu copilul pentru a o vizita inainte de inceperea anului scolar. Cu aceasta ocazie, ii poti face cunostinta si cu doamna educatoare.
  • Obisnuieste-l pe copil cu prezenta altor persoane, in absenta ta. Poti organiza grupuri de joaca, il poti lasa in grija altei persoane de incredere, pentru perioade scurte de timp: o dupa amiaza petrecuta in grija bunicilor, cateva ore cu o matusa sau o noapte petrecuta fara tine.
  • Daca stii si alti parinti care isi inscriu copiii in aceeasi grupa cu copilul tau, invita-i impreuna cu copiii lor pe la tine acasa sau in parc, pentru ca cei mici sa aiba ocazia sa se imprieteneasca inainte de inceperea gradinitei.

Articole despre "Prima zi de gradinita"

Mai multe


Intrebari si respunsuri despre "Prima zi de gradinita"

Mai multe