Dezordine
Cand devine o problema?
- cand copilul acapareaza o mare parte din incaperile casei cu jucarii si lucruri proprii.
- cand cei din jur se plang ca nu mai au spatiu personal.
- cand parintii petrec mai mult timp decat ar trebui aranjand lucrurile lasate in urma de copil sau curatand dupa o activitate de-a sa.
In ce situatii apare?
- copilul isi lasa jucariile imprastiate prin camera dupa ce a terminat cu joaca.
Ce solutii exista?
- invata-l sa isi sorteze jucariile in functie de frecventa cu care se joaca si sa le aseze in cutii separate.
- atentie la vesela folosita de copilul tau. Poate din cauza faptului ca ea nu este adecvata ca marime pentru copil, acesta va face mai multa dezordine pe masa, decat daca aceasta i-ar fi adecvata varstei.
- invata-ti copilul ca fiecare activitate se face intr-un anumit loc: vasele se spala in bucatarie, activitatile de colorat se fac la masuta, etc.
- nu aglomera masa pe care mananca sau pe care deseneaza cu obiecte inutile.
Articole despre "Dezordine"
-
Copilul dezorganizat. Cum poti sa il ajuti
Copilul tau intarzie frecvent la scoala pentru ca nu se poate organiza eficient dimineata? Sau ai un adolescent care nu isi gaseste niciodata lucrurile de care are nevoie ori un preadolescent care pare sa uite mereu un detaliu important pentru o tema sau un proiect la scoala. Dezorganizarea in randul copiilor de varste mai mari poate ascunde probleme de atentie sau functii executive.
-
Copilul cu rol de parinte. Urmarile la maturitate
Un fenomen deseori intalnit in familiile mai putin functionale este copilul care isi asuma rolul de parinte, avand responsabilitati specifice adultilor.
-
Afecteaza dezordinea performanta scolara a copilului tau?
Se spune deseori ca „un birou dezordonat inseamna o minte dezordonata”, dar si ca „un birou dezordonat inseamna o minte creativa”.