Foloseste cu dificultate cuvantul ”patrat”, preferand sa arate cu degetul in aer forma patratului, spunand: ”este asa, cu colturi”.
Desenarea patratului de catre copil, in locul folosirii cuvantului ”patrat”, nu e un lucru rau, ci demonstreaza ca stie cum arata si ca a retinut ca cele 4 colturi sunt o particularitate a patratului. Termenul ”patrat” il va invata insa prin folosirea lui repetata, in jocuri si activitati diferite in care asaza, sorteaza, grupeaza obiecte cu aceasta forma geometrica.
Ce poti face ca parinte
- Ofera-i cat mai multe momente de joc cu obiecte, lucruri ce au forma de patrat si cere-i sa spuna cuvantul ce denumeste aceasta forma. O pernuta, un ceas de mana, o farfurie, in forma de patrat, toate personalizate cu un personaj preferat, pot face invatarea patratului mult mai placuta.
- Pentru a retine ca patratul are 4 colturi, arata-i un cerc cu care sa-l compare. Desenarea de patrate mari folosind conturul unor piese din plastic sau sabloane, il vor ajuta sa-si fixeze imaginea acestei forme geometrice si caracteristicile ei: 4 linii drepte ce formeaza 4 colturi gemene.
- Taie patratele de cascaval, banza, sunca, salata, pentru sandwich-ul de dimineata si roaga-l sa te ajute la asezarea lor intre feliile patrate de paine. Inventariati impreuna alcatuirea sandwich-ului: ”un patrat de cascaval”, ”un patrat de sunca”, un patrat de salata”, ”doua patrate de paine” si... mic-dejunul e gata.
Adauga tu primul comentariu: