characters characters

Cadouri pentru copii: altfel de idei

Propus de: SuntParinte.ro   |   05 mai 2017    |   4361 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

cadouri copii
Oferi putin atunci cand daruiesti din ceea ce ai. Atunci cand daruiesti din fiinta ta, daruiesti cu adevarat.” Kahil Gibran

Amintirile din copilarie sunt extrem de valoroase pentru fiecare persoana in parte, insa putine amintiri sunt cele despre cadourile pe care le-am primit atunci cand am fost mici.Obiectele pot fi cadouri utile si valoroase, insa nu sunt singurele daruri pe care poti sa le oferi copilului tau. Inainte de a te gandi daca ai cumparat toate jucariile dintr-o colectie, gandeste-te la cadourile spirituale si emotionale pe care le poti face copilului tau. Ele cu siguranta nu se vor demoda, strica sau deveni plictisitoare :).

ApreciereaUneori o singura fraza poate schimba o intreaga viata. Nu subaprecia valoarea cuvintelor de apreciere si incurajare. Arata-i copilului ca ii apreciezi calitatile si ofera laude sincere pentru efoturile pe care le depune si pentru rezultatele obtinute.

Arta. Toti copiii pot avea de castigat daca li se ofera posibilitatea de a fi creativi artistic si de a se exprima prin intermediul artelor.

Provocare. Incurajeaza-ti copilul sa viseze. Provoaca-l sa isi doreasca chiar si ceea ce acum pare imposibil fiindca numai astfel il vei incuraja sa depuna eforturi pentru a-si indeplini visurile.

CompasiuneViata nu este corecta si nu va fi niciodata fiindca sunt prea multe variabile. Invata-ti copilul sa imbratiseze compasiunea fata de cei din jur prin exemplu personal.

Bucuriile simple. Intr-o lume care ne spune ca avem nevoie intotdeauna de mai mult pentru a fi fericiti cu adevarat, a-l invata pe copil sa aprecieze ceea ce are este un dar extrem de valoros.

CuriozitateaLasa-ti copilul sa puna intrebari despre cine, ce, cand, cat, cum si de ce nu. Descurajand curiozitatea copilului, ii vei afecta si motivatia pentru invatare.

DisciplinaDisciplina nu inseamna doar pedepse ori sanctiuni. Inseamna capacitatea de a face lucrurile pe care trebuie sa le facem, chiar si atunci cand nu vrem neaparat sa le facem. Lipsa de motivatie apare chiar si in activitatile pentru care copilul tau este entuziasmat in mod obisnuit. In asemenea momente, va avea nevoie de disciplina si vointa pentru a continua sa depuna eforturile necesare pentru succes.

IncurajareaCuvintele sunt puternice. Ele pot fi folosite pentru a crea sau pentru a distruge.

Increderea in partenerul de viataIncrederea intr-o casnicie inseamna comunicarea folosind nu doar cuvintele ci si ochii, mintea, inima si sufletul.  Copiii isi formeaza asteptarile de la o relatie de cuplu urmarind relatia parintilor. De aceea, eforturile parintilor pentru o relatie de cuplu fericita sunt benefice si pentru copil.

Cautarea frumusetii. Ajuta-ti copilul sa gaseasca frumusetea in tot ceea ce face si in toate persoanele pe care le intalneste.

GenerozitateaInvata-ti copilul sa fie generos cu ceea ce are.

Onestitatea. Invata-l pe copil, prin exemplu personal, ca putem comunica orice, oricat de dificil ar fi, daca alegem modalitatea potrivita de a face acest lucru.  

SperantaAceasta inseamna a cunoaste si a crede ca lucrurile se vor imbunatati. Ea creeaza forta, persistenta si solutii.

Imbratisari si sarutari. Aminteste-ti ca indiferent de varsta, copilul tau nu va fi niciodata prea mare pentru a mai primi imbratisari si sarutari.

Imaginatia. Daca e sa ne gandim la ce am invatat din intreaga noastra existenta este ca viata se schimba foarte repede, pe zi ce trece. Incurajeaza imaginatia si creativitatea copilului tau, pentru ca va avea nevoie de ele in orice domeniu va profesa.

Pasiunea pentru invatare. Aceasta e diferita de a invata doar pentru o nota sau pentru a multumi pe cineva. Pasiunea incepe acasa. Asa ca citeste, pune intrebari, analizeaza si invata-ti copilul sa iubeasca sa invete lucruri noi.

Natura. Copiii invata sa aprecieze lumea din jur si sa aiba grija de ea. Cerem copiilor sa aiba in permanenta grija de camera si locuinta in care se afla. Ce ar fi daca am cere acelasi lucru si in afara camerei si a casei?

Oportunitatea. Copiii au nevoie de oportunitati pentru a experimenta lucrui noi, pentru a-si da seama ce anume le place, la ce se pricep si unde au nevoie de ajutor.

OptimismulPesimistii nu vor schimba lumea, in schimb optimistii, da.

Toleranta fata de greseliCopiii sunt copii si au nevoie de rabdarea parintilor. Ofera sansa de a experimenta, de a explora si de a gresi.

O casa primitoare. Incurajeaza-l sa isi aduca prietenii acasa, primeste acasa prietenii tai si invata-l pe copil care sunt satisfactiile si bucuriile aduse de relatiile sociale armonioase.

*Sursa foto: Pexels.com


Citeste si:


Amintiri de neuitat: noua idei pentru familia ta


Arta simplitatii – cum il protejezi pe copil de excese

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Fără foto
    Anamaria    10.05.2017 - 09:44
    O lista mare cu lucruri frumoase pe care noi toti trebuie sa le învățăm!

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Cum poti intelege mai bine temperamentul copilului
    Cum poti intelege mai bine temperamentul copilului
    20 noiembrie 2024   

    O relatie reusita intre parinte-copil se formeaza in timp si cu efort constant, rabdare si deschidere catre tot ce inseamna nou si provocari.

  • 3 abilitati esentiale pentru rezilienta copiilor
    3 abilitati esentiale pentru rezilienta copiilor
    18 noiembrie 2024   

    Rezilienta este o super putere a copiilor care ii ajuta sa faca fata oricaror probleme in viata. Inca din primii ani de viata, ei se vad nevoiti sa rezolve probleme, sa isi gestioneze emotiile si sa isi asume riscuri, de aceea, e important sa incerci ca parinte sa iti ajuti copilul sa isi dezvolte cat de timpuriu rezilienta.

  • De ce este necesara tristetea
    De ce este necesara tristetea
    06 noiembrie 2024   

    Desi traim intr-o lume in care se promoveaza succesul, iar multi copii cauta doar sa obtina beneficii materiale, in realitate, tristetea este cea pe care o simtim cel mai des, iar asta nu este un lucru rau. Atat adultii, cat si copiii au nevoie sa simta din cand in cand tristetea ca si emotie.

Mai multe