Articole
-
Cum vorbim copilului despre noul an scolar
Reintoarcerea la scoala poate fi atat motiv de bucurie, cat si un motiv de stres pentru unii parinti. Perceptia pe care o are parintele influenteaza mult modul in care copilul va percepe reintoarcerea la scoala.
-
Teama si entuziasm – doua emotii care apar impreuna la inceputul anului scolar
Este natural pentru copii sa aiba emotii ambivalente la inceputul scolii: teama de evaluare, dificultati, greseli sau esecuri se amesteca cu entuziasmul revederii colegilor, bucuria unui nou inceput si planurile si obiectivele pentru noul an.
-
Cum il ajuti pe copil sa se pregateasca pentru clasa a V-a
Pentru copiii care au incheiat in aceasta vara clasa a IV-a, aceasta vacanta poate fi plina de emotii.
-
Clasa a V-a - Abilitati de comunicare eficiente si placere de a citi?Da, cu ajutorul caietului INTUITEXT de Limba si literatura romana
Se spune ca traim intr-o lume a imaginii, insa in realitate cuvintele sunt la fel de importante. Se spune ca elevii nu-si mai doresc sa citeasca, pasionati fiind de mediul online, ca in digital textele sunt scurte, inconsistente, fara viata.
-
Culegerea Intuitext de Matematica clasa a IV-a – Incepem gimnaziul cu toate notiunile invatate
Ultimul an scolar din clasele I-IV are o insemnatate aparte pentru copiii nostri din mai multe motive, mai ales in ceea ce priveste Matematica.
-
Culegerea Intuitext de Matematica clasa a V-a – Alegerea profesorilor cu rezultate bune la clasa
Notiunile abstracte, teoretice sau greu de inteles ii intimideaza de multe ori pe scolari si le genereaza, in cazuri extreme, o teama reala de esec.
-
Cum il ajuti pe copil sa se adapteze la schimbari
Se spune ca singura constanta din viata este schimbarea.
-
Cum il ajuti pe copil sa faca fata schimbarilor
Una dintre cele mai importante abilitati pe care copiii trebuie sa si-o dezvolte este abilitatea de a face fata schimbarilor.
-
Cum il ajuti pe copil sa se adapteze la schimbari majore
Schimbarile sunt dificile, iar pentru multi copii, ele pot fi inspaimantatoare, dand nastere la o serie de temeri si ganduri irationale.
-
Clasa a cincea – dificultati frecvente ale elevilor 1
„Nu stiu ce s-a intamplat cu el! In clasele primare nu avea probleme, acum ia note mici si nu mai poate sa invete la fel de bine. Chiar asa de greu este in clasa a cincea?”.