characters characters

Visatul cu ochii deschisi. Cum influenteaza invatarea

Propus de: SuntParinte.ro   |   10 noiembrie 2014    |   4005 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

fetita privind pe fereastra
Ti s-a intamplat ca parinte sa-l lasi pe copil in camera pentru a invata, iar cand ai tras cu ochiul l-ai vazut stand degeaba? Visatul cu ochii deschisi apare foarte frecvent in cazul micilor scolari. Chiar daca tindem sa credem ca e un semn de neatentie, visatul cu ochii deschisi este chiar recomandat.

Ce este visatul cu ochii deschisi? Este o stare naturala prin care trece orice persoana. Nu este doar o stare emotionala, ci si una in care zone importante din creier sunt activate.


Cum poate influenta visatul cu ochii deschisi invatarea?

1. Visatul cu ochii deschisi ii ajuta pe copii sa inteleaga lucruri si situatii noi. Reveriile si jocurile care pun in scena aceste reverii au rolul de a-i ajuta pe copii sa inteleaga emotii si evenimente complexe, cu care nu s-au confruntat in viata reala, dar pentru care pot crea povesti.

2. Visatul cu ochii deschisi dezvolta gandirea critica si inteligenta. Se pare ca principalele regiuni din creier activate in aceste stari de visare sunt cele care tin de rezolvarea problemelor. Astfel, visarea cu ochii deschisi e asociata cu rezolvarea de probleme si o buna capacitate de planificare.

Citeste mai departe despre:


*Credit foto:https://www.flickr.com/photos/alexnormand/12871555644

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • 10 intrebari pentru sfarsitul de an scolar
    Exercitiu de reflectie la sfarsit de an scolar
    18 iunie 2024   

    Inca un an scolar incheiat, inca o ocazie de a reflecta asupra experientei scolare a copilului tau. Fiecare sfarsit este si un nou inceput, dar pentru a marca cu adevarat incheierea anului scolar, este util sa il incurajezi pe copil sa faca un exercitiu de reflectie sau bilant cu privire la acesta.

  • Beneficiile automonitorizarii
    Beneficiile automonitorizarii: cum cresti motivatia si performanta
    18 septembrie 2023   

    Automonitorizarea este cea mai simpla si mai eficienta metoda pe care o avem la dispozitie pentru a ne imbunatati rezultatele, indiferent de domeniul de activitate.

  • Lipsa de motivatie cauze frecvente
    Lipsa de motivatie pentru invatare - cauze frecvente
    14 septembrie 2023   

    La inceput de an scolar, motivatia copiilor pentru invatare este la nivel crescut: entuziasmul revederii colegilor, un nivel mai ridicat de energie si bucuria unui nou inceput contribuie la elanul cu care cei mici incep scoala.

Mai multe