characters characters

Aikido- Ce inseamna si ce beneficii aduce copiilor

Propus de: SuntParinte.ro   |   05 septembrie 2011    |   15546 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Aikido ce inseamna si ce beneficii aduce copiilorTi-ai dori ca cel mic sa faca mai multa miscare sau poate sa devina mai disciplinat, mai atent la cei din jur sau sa isi dezvolte coordonarea motrica si capacitatea de concentrare a atentiei? Toate aceste beneficii pot fi obtinute prin practica unei arte martiale. Aikido este o arta martiala care pune accentul pe autoaparare, nu pe atacul altei persoane si care presupune o inalta coordonare a miscarii fizice cu exercitiul mental de concentrare a atentiei.

 


Sensei Nicolae Mitu ne-a raspuns la mai multe intrebari referitoare la Aikido si la avantajele de care se pot bucura copiii si adulti care il practica.



1. Ce inseamna mai exact Aikido? Le puteti spune parintilor mai multe despre aceasta arta martiala?
Aikido este o arta martiala japoneza. La nivel pur fizic este o arta ce include tehnici derivate din Jujitsu si Kenjutsu. Aikido nu are ca scop lovirea oponentilor cu pumnul sau cu piciorul, ci mai degraba folosirea energiei atacatorilor pentru a obtine controlul asupra lor prin imobilizare sau pentru a-i proiecta la distanta. Aikido-ul pune accent pe miscare si pe dinamica posturii, aparand ca o arta fundamental diferita de cele care au  precedat-o.
In functie de orientarea personala, practicantii vor gasi in Aikido o tehnica eficienta de auto-aparare, o cale de iluminare spirituala sau o modalitate de obtinere a sanatatii fizice sau a pacii mintii.

Afla mai multe despre Aikido si beneficiile pe care aceasta arta martiala le aduce copiilor urmarind si materialul video realizat cu Sensei Nicolae Mitu, din partea Clubului Aikibudo.



2. De ce este benefic pentru copii sau adulti sa practice Aikido?
Beneficiile pe care practica Aikido le are asupra cursantilor variaza in functie de personalitatea si stilul de viata al fiecarei persoane:
•    stimularea atat a corpului cat mai ales a mintii cu situatii complexe,
•    efortul fizic este in stransa legatura cu exercitiile de respiratie,
•    studiul intelectual este corelat cu pasiunea pentru cunoasterea unei filosofii orientale, creata de un japonez cu o bogata cultura occidentala,
•    integrarea intr-un mediu in care oamenii impartasesc si se dedica aceleiasi pasiuni,
•    invatarea unei lectii de viata foarte importanta care se insuseste odata cu bazele aikido: fiecare cadere are ca rezultat final ridicarea inapoi in picioare.

Fie ca ne dorim astfel de beneficii pentru noi, sau dorim sa le cultivam copiilor nostri, studiul Aikido este unul complex, care cere implicarea unei persoane in intregime, ca intreg, mental si fizic.

3. Cum decurge un antrenament de Aikido?
Aikido cuprinde un domeniu larg de stiluri de antrenament si permite cursantilor sa se antreneze in functie de gradul individual de pregatire.
In aikido, ca in toate artele martiale japoneze, exista aspecte atat fizice, cat si mentale ale antrenamentului. Datorita faptului ca o parte substantiala a pregatirii in orice stil de Aikido consta in proiectari, primul lucru pe care toti elevii trebuie sa-l cunoasca este cum sa cada si sa se rostogoleasca in siguranta.
Antrenamentul in Aikido se bazeaza in primul rand pe doi parteneri ce practica forme prestabilite, mai degraba decat practica libera. Modelul de baza este ca cel care primeste tehnica (uke) sa initieze un atac impotriva celui care executa tehnica (nage), care neutralizeaza acest atac cu o tehnica de aikido. Cel care se apara (nage) invata sa se armonizeze cu energia de atac si sa o controleze, folosindu-si pozitia si sincronizarea pentru a-l mentine pe uke dezechilibrat. Cel care a ataacat (uke) invata sa devina calm si flexibil cand este in dezavantaj, dar si tehnici prin care sa isi redobandeasca echilibrul si sa isi acopere punctele vulnerabile.

4. Pentru ce grupe de varsta organizati cursuri?
Grupele de varsta pentru care organizam cursuri sunt urmatoarele:
     - 5-7 ani
     - 7-9 ani
     - 9-11 ani
     - 11-14 ani
     - adulti

5. Ce alte evenimente organizati pentru participantii la cursul dumneavoastra?
Clubul nostru organizeaza in mod frecvent numeroase activitati atat pentru copii, cat si pentru adulti. Pe langa stagiile traditionale de pregatire intensiva (la munte sau la mare, in functie de sezon, pe tot parcursul anului sau in dojo-uri afiliate), organizam si tabere de schi (in locatii atractive si accesibile in toata Europa), tabere de supravietuire (in care copiiilor li se cultiva pasiunea pentru drumetiile montane)  sau vacante pline de aventuri de neuitat si excursii in care descoperim cu totii universuri noi.

6. Cum se pot inscrie copiii care doresc sa invete Aikido?
Parintii care doresc sa-si inscrie copii la cursurile de aikido, o pot face utilizand datele de contact aflate pe site-ul nostru: www.aikido-bucuresti.ro:
     Clubul Aikibudo
     Complex  sportiv “Lia Manoliu" (intrarea prin Str. Maior Coravu)
     Sensei Nicolae Mitu (4 dan Aikido Aikikai) tel: 0724 353 501
     E-mail: contact@aikido-bucuresti.ro

 

Comentează:
3 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Mara Andreescu
    Mara Andreescu    21.03.2019 - 11:11
    @Elena: Cu siguranță e o idee bună să îl înscrii la un sport dacă are multă energie :). Este important să alegeți împreună un sport care să îl intereseze, pentru a beneficia de pe urmele cursului :).
  • Fără foto
    Martazan Elena    19.03.2019 - 20:43
    Am un baiat 6ani foarte energic si sa si ingrasat omi pierd răbdarea cu el
  • Fără foto
    florin adir    02.04.2017 - 10:56
    perfect de acord. Sportul te disciplineaza iar antrenorul face ora placuta daca este un bun pedagog. Cursuri de aikido pentru copii si adulti gasiti si la sala de fitness, aerobic din Colentina, sector 2 https://www.facebook.com/SkyfitnessBucuresti/, www.skyfitness-nutritioncenter.ro

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Ce inseamna misofonia si cum il poti ajuta pe copil
    Ce inseamna misofonia si cum il poti ajuta pe copil
    16 octombrie 2024   

    Pentru unii copii, mesele luate in familie sau zgomotul din clasa pot insemna o adevarata tortura. Misofonia este fenomenul in care sunete mici, repetitive precum mancatul sau respiratul pot sa fie extrem de deranjante si imposibil de ignorant. Deranjul auditiv este insotit intodeauna de a reactie emotionala puternica.

  • Neglijarea emotionala in copilarie. Urmari mai putin cunoscute
    Urmari mai putin cunoscute ale neglijarii emotionale in copilarie
    30 septembrie 2024   

    Atunci cand vorbim de neglijarea emotionala a copilului ne referim la lipsa unor raspunsuri adecvate din partea parintelui, la nevoile emotionale ale copilului.

  • Trei greseli care afecteaza stima de sine a copiilor
    Trei greseli ale parintilor care afecteaza stima de sine a copiilor
    13 septembrie 2024   

    Unele comportamente ale parintilor pot afecta in mod negativ stima de sine a copiilor. Este vorba de corectarea constanta a eforturilor/greselilor copiilor, compararea cu altii si minimizarea sentimentelor pe care cei mici le au.

Mai multe