Concentrarea atentiei
Cum recunosti un prescolar care isi poate concentra atentia?
- ramane in activitatea pe care o are de realizat pana la final daca aceasta ii place,
- ramane implicat in sarcina in jur de 15 minute. Daca sta la masa de lucru mai mult, este foarte probabil sa oboseasca.
- sta si te asculta atunci cand ii vorbesti, iar daca ii ceri sa repete ceea ce i-ai spus, o face cu usurinta
- la gradinita este laudat de educatoare fiindca este mereu la indicatiile ei
- reuseste sa realizeze o sarcina data (un desen/o pictura, un colaj etc.) respectand instructiunile si fara prea multe greseli.
Cum poti parintii sa creasca concentrarea atentiei
- Ajuta-l sa isi mentina atentia concentrata in activitatea pe care o face, cu mici pauze daca durata acesteia este mai mare.
- Foloseste tehnici de comunicare adecvate cu copilul tau transmitandu-i mesaje simple si clare pentru a te asigura ca intelege ceea ce ii spui.
- Ajuta-l atunci cand are de invatat o poezie sau un text, astfel incat invatarea sa fie usoara si placuta.
- La aceasta varsta predomina atentia involuntara si nu cea voluntara, astfel incat copilul este usor distras de diferiti factori perturbatori. Pentru a usura mentinerea concentrarii atentiei copilului elimina zgomotele, televizorul sau alte surse potentiale care pot atrage atentia copilului.
Articole despre "Concentrarea atentiei"
-
Principiul Pareto sau regula 80/20. Cum il poate ajuta pe adolescentul tau
Principiul Pareto sau regula 80/20 a fost formulat de economistul italian Vilfredo Pareto si sustine ca 80% dintre rezultatele obtinute intr-un domeniu vin din 20% dintre cauze. Cum poti prelua acest principiu pentru a-l aplica in viata de zi cu zi, in organizarea timpului sau in invatare?
-
Cum invata copiii perseverenta
Perseverenta si capacitatea de a depune efort in mod consecvent sunt abilitati mai importante decat inteligenta si talentul cand vine vorba de succes pe termen lung. Cum le putem dezvolta la copii?
-
Pauza de miscare - cum poate invata copilul tau mai eficient
Atentia voluntara a copiilor (si a adultilor, de altfel) este limitata si are nevoie de exercitiu pentru a se imbunatati. Cand copiii au dificultati in a se concentra asupra lectiilor sau temelor, o pauza de miscare poate fi de ajutor. Iata cum.