characters characters

Ziua Internationala a Cartii si a Drepturilor de Autor 2020

23 aprilie 2020    |   1739 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Ziua Internationala a Cartii 2020
Ziua Internationala a Carti si a Drepturilor de Autor este sarbatorita pe 23 aprilie, o data simbolica pentru literatura. Este data in care in anul 1616 Cervantes, Shakespeare si Inca Garcilaso de la Vega au murit. Este de asemenea data nasterii altori scriitori precum Vladimir Nabokov, Maurice Druon, Josep Pla sau Manuel Mejía Vallejo. Ziua Internationala a Cartii a fost stabilita in 1995 in cadrul Conferintei Generale UNESCO de la Paris, cu scopul de a aduce un omagiu cartilor si scriilotilor si de a incuraja lectura, mai ales in randul copiilor si tinerilor.

Ziua Internationala a Cartii este sarbatorita de oameni din peste 100 de tari, in sute de organizatii, scoli, institutii si companii private. De-a lungul timpului, aceasta sarbatoare, prin campaniile de constientizare si activitatile de incurajare a lecturii, a contribuit la descoperirea si explorarea rolurilor si valorii cartilor: carti ca vectori ai cunoasterii, ca ferestre catre diversitate culturala si dialog intercultural, carti ca surse de venit pentru autorii ai caror drepturi sunt protejate.

Organizatia Natiunilor Unite arata ca acum mai mult ca oricand, cand scolile sunt inchise si oamenii din intreaga lume petrec mai mult timp in casa, puterea cartilor poate fi folosita pentru a combate izolare, pentru a reconsolida relatiile dintre oameni si a extinde orizonturile, stimulandu-ne creativitatea si gandirea.

Cum poti sarbatori Ziua internationala a Cartii?

Cadrele didactice pot propune copiilor proiecte online de lectura. Iata cateva idei care pot fi adaptate pentru comunicarea virtuala.


Afla mai multe despre cum poti creste un cititor:


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu