Carti pentru copii prescolari
Parintii copiilor prescolari sunt intotdeauna in cautare de recomandari de lectura pentru cei mici.
Cu siguranta exista multe topuri de carti pentru copii, toate la fel de valide si de corecte. Daca nu mai stii ce carti sa alegi pentru povestea de seara, iti poate fi de folos lista de mai jos.
Te-ar putea interesa si:
De ce este bine pentru copii sa citeasca in fiecare zi
Carti pentru copii prescolari
Iata cativa autori de carti pentru copii ale caror carti le poti explora impreuna cu cei mici:
„Curious George”/ „George cel curios” de H.A. Rey
Este prima carte dintr-un sir de 7 carti, despre o maimuta rautacioasa care este rapita de un barbat care poarta o palarie galbena.
„Where the wild things are”/ „Regele tuturor salbaticiunilor” de Maurice Sendak
a inspirat generatii de copii si a fost cartea preferata a multora care au citit-o.
Cartile lui Eric Carle
„Omida mancacioasa”, „Gargarita morocanoasa”, „Cantecul greierasului” sunt cateva dintre cartile care au fermecat copii din lumea intreaga si sunt traduse si in limba romana.
Cartile lui Richard Scarry
Roata, roata prin lumea toata este una dintre cartile traduse in limba romana si scrise de Richard Scarry, autor si ilustrator american a peste 150 carti pentru copii. Cea mai cunoscuta serie este Lumea cea vesela, in care personajele sunt animale care indeplinesc diferite profesii si trec prin intamplari care ii ajuta pe copii sa inteleaga mai bine lumea in care traiesc.
Cartile lui Dr. Seuss
Desi cea mai satisfacatoare lectura a cartilor lui Dr. Seuss este cea in engleza, il poti familiariza pe copilul tau cu traducerile in limba romana a cartilor sale fermecatoare. The Cat in the Hat Comes Back („Cotoi cu Palarioi”) se intoarce este una dintre cartile pe care le poti gasi in romana. Daca optezi pentru variantele in limba engleza, pentru a-l familiariza pe cel mic cu vocabularul acestei limbi straine, le poti pastra cu siguranta si pentru cand va creste mai mare. Mesajele acestor carti sunt la fel de potrivite si pentru adolescenti sau chiar adulti (Daca vrei sa te convingi de acest lucru, iti recomandam „Oh, The Places You'll Go!”).
Cartile lui Oliver Jeffers
Oliver Jeffers este scriitor si pictor din Irlanda de Nord. Lost and Found, una dintre cele mai cunoscute carti semnate de acest autor, a fost transformata intr-un film de animatie pentru copii. Printre cartile semnate de el si traduse in limba romana, se numara „Incredibilul baietel mancator de carti”, „Cum sa prinzi o stea” si „Copilul din carti”.
*Sursa foto: Pixabay.com
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Ziua Internationala a Alfabetizarii. Cum cresti un cititor
Alfabetizarea incepe, desigur, acasa. Iata cum poti sa il ajuti pe copil sa invete mai usor sa citeasca si sa inteleaga ce citeste.
-
Povestile inventate de copii: 4 modalitati prin care le incurajam
La un moment dat, intr-o masura mai mica sau mai mare, fiecare copil se transforma din „consumator” de povesti in creator de povesti, chiar daca pentru o foarte scurta perioada de timp.
-
Conversatii despre povesti. Cum le incurajezi si de ce sunt importante
Atunci cand descoperi o carte care te-a surprins placut, ai vrea sa o recomanzi tuturor, astfel incat si cei din jur sa se bucure de aceeasi experienta frumoasa. Acelasi lucru se intampla si copiilor, mai ales daca au langa ei parinti dispusi sa puna intrebari si sa asculte impresii, comentarii si observatii despre povesti.
Adauga tu primul comentariu: