characters characters

Carti online gratis pentru perioada izolarii

Propus de: SuntParinte.ro   |   27 martie 2020    |   5543 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

carti online gratis
Spunem deseori ca nu avem timp sa citim cat de mult am dori. Perioada in care trebuie sa stam in casa este numai buna pentru a dedica timp lecturii. Multi dintre noi suntem prea stresati pentru a citi, dar, la fel ca in multe alte situatii, pofta vine citind. Iata cateva surse de carti online gratuite.

Citeste si:

Cursuri online gratuite

Invata franceza gratuit online


Biblioteca virtuala Humanitas

Editura Humanitas a pus la dispozitie cititorilor o serie de carti gratuite pentru a face perioada de izolare mai usoara. Printre titlurile disponibile se numara si Alice in Tara Minunilor, dar si carti semnate de autori romani precum Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu, Ioana Parvulescu, Sabina Cantacuzino.

examenul tau gratis

Biblior.net

Un site in care elevii pot gasi lecturile obligatorii pentru scoala pentru limba si literatura romana, dar si carti in limba franceza si engleza.


Cartibunegratis.blogspot.com

Un blog mai vechi de unde poti descarca mai multe carti, atat in limba romana, cat si in limba engleza in diferite formate – nu toate cartile sunt disponibile in format pdf.

Liternet.ro

Poti gasi carti in limba romana, dar si in limba engleza, franceza, germana, spaniola, maghiara si ceha semnate de autori contemporani. Exploreaza si colectia de carti pentru copii.


Biblioteca virtuala a SNSPA

Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative pune la dispozitie pe perioada inchiderii cursurilor carti din domeniul stiintelor sociale, piblicate de profesorii universitatii. Daca esti parinte de adolescent care se gandeste sa urmeze cursurile acestei universitati, acum poate sa isi faca o parere mai clara despre ce ar invata la facultate.


OpenLibrary.org

Ofera acces la cartile ale caror drepturi de autori permite publicarea lor online. Cuprinde un numar impresionant de carti in limba engleza, din domenii variate (de la arte la biografii, stiinta, istorie, medicina si carti pentru copii).

National Emergency Library

De pe 24 martie pana pe 30 iunie 2020, site-ul Archive.org pune la dispozitia cititorilor peste un milion de carti, colectii ale universitatilor Trent, Phillips Academy Andover si Marygrove College. Cartile pot fi "imprumutate" (ai acces online la ele) pentru timp de 14 zile, dupa ce iti creezi un cont pe site. Ai voie sa imprumuti maxim 10 carti o data.


World Digital Library

Un proiect al Congresului SUA realizat cu sprijinul UNESCO, World Digital Library aduna documente inedite in mai multe limbi straine (doar 8 documente in limba romana), de la carti si jurnale pana la harti, manuscrisuri, filme, ziare si inregistrari audio. Un site dedicat iubitorilor de carti si mintilor curioase: aici poti gasi documente precum jurnalul capitanului Cook in care descrie ultima sa calatorie in Oceanul Pacific, scrisori ale lui Cristofor Columb sau prima editie tiparita a Declaratiei de Independenta a Statelor Unite ale Americii.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Cum ii incurajam pe copii sa citeasca in vacanta de vara
    Cum ii incurajam pe copii sa citeasca in vacanta de vara
    09 august 2024   

    Vacanta de vara nu este doar timpul marilor descoperiri, ci al marilor uitari pentru ca odata inceput anul scolar, multi copii isi dau seama cu groaza ca nu isi mai amintesc prea multe din ce au invatat anul anterior.

  • Obiceiuri care incurajeaza lectura
    Obiceiuri care incurajeaza lectura in familie
    14 februarie 2023   

    Cum poti incuraja lectura in familie, mai ales in randul copiilor? Iata cateva obiceiuri care te pot ajuta sa aduci lectura in programul de zi cu zi al familiei tale.

  • Rolul povestilor in dezvoltarea abilitatilor cognitive
    Copiii care asculta povesti pot avea un nou an scolar mai bun 1
    15 septembrie 2022   

    Povestile, citite sau ascultate de catre copii, aduc numeroase beneficii cognitive, dar si emotionale. Pe termen lung, acestea pot influenta pozitiv felul in care copiii se vor descurca la scoala. Daca vrei sa il ajuti pe copil sa aiba un an scolar mai bun, povestile pot fi un foarte bun punct de pornire. Iata cum si de ce.

Mai multe