Cursuri gratuite online
Multe dintre lucrurile pe care le invata copiii la scoala sunt teoretice. Insa lumea in care traim necesita din ce in ce mai multe abilitati practice. Din fericire, educatia se intampla si in mediul online, iar abilitatile practice pot fi formate si cu ajutorul cursurilor gratuite online.
Pentru a veni in sprijinul copiilor, iata cateva platforme care ofera cursuri gratuite online despre cum se pot dezvolta diferite abilitati practice:
Academia Khan este una din cele mai cunoscute platforme de invatare virtuala care ofera nu doar informatii pentru copii, ci si pentru parinti si cadre didactice. Copiii pot invata teoretic si practic despre matematica, pe diferite niveluri de varsta, stiinta si inginerie, calculatoare, arta si stiinte umane, economie si finante. In plus, pot rezolva si teste de pregatire pentru fiecare domeniu in parte. Parintilor si cadrelor didactice li se ofera si sugestii despre cum sa faciliteze invatarea copiilor si sfaturi despre cum sa ofere experiente de invatare cat mai avantajoase.
EdEx este o platforma cu ro oferta bogata de cursuri oferite de universitati importante din intreaga lume. Se pot oferi si certificate de absolvire a unor cursuri practice, in schimbul unei taxe. Insa cursurile pot fi urmate si in mod gratuit, alegand optiunea „Audit course”. Misiunea acestei platforme este de a creste accesul la o educatie de inalta calitate pentru oricine si oriunde si de a promova invatarea si predarea prin intermediul cercetarii si practicii.O multime de cursuri sunt in domeniul programarii, asa ca daca ai un copil pasionat de IT si tehnologie, nu este nevoie sa astepte pana la facultate pentru a-si forma abilitati de programare.
SchoolTube aduna laolalta video-uri educationale realizate de profesori si elevi din intreaga lume, cu explicatii sau prezentari de proiecte practice din domenii variate.
Instructables este un site axat pe cursuri si materiale video care deschid usa catre lumea abilitatilor practice. Copiii pasionati de activitati concrete sau de mesterit vor gasi aici o multime de materiale de interes. Exista lectii de cusut cu masina si de realizat broderii, de gatit, de robotica si printare 3D, de design sau de facut bijuterii, atat pentru copii, cat si pentru adolescenti si adulti. Tot pe site exista din cand in cand diferite concursuri si competitii adresate elevilor.
Hack Design ofera tutoriale de web design, pe care cursantii le primesc saptamanal pe email.. Site-ul este atractiv deaorece invatarea presupune si puzzle-uri si diferite jocuri ce pun in functionare imaginatia si abilitatile de gandire critica.
GCF Learn Free permite utilizatorilor accesul la nenumarate cursuri gratuite din domenii diferite, de foarte buna calitate. Accesul este pus pe abilitati concrete, care pot fi utile atat copiilor in cadrul proiectelor de scoala, dar si adultilor, la locul de munca: tutoriale pentru Word, Excel sau Power Point, limba engleza, si spaniola, matematica, dar si resurse care ajuta la formarea abilitatilor pentru viata de zi cu (precum gatitul, educatia financiara sau educatie pentru sanatate). Toate resursele sunt gratuite, iar pentru a le accesa nu este nevoie de crearea unui cont pe site.
E-Learning for Kids se concentreaza pe abilitati esentiale din domenii precum: sanatate, abilitati de viata, mediu si tehnologie pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 12 ani. Site-ul poate fi accesat in 5 limbi diferite printre care si doua de circulatie internationala, franceza si engleza.
*Sursa foto: Pixabay.com
Citeste si:
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Interviu SuntParinte.ro cu Kar Balan, coordonatorul Incubatorului de Animatie din cadrul Festivalului Animest
În perioada 4 - 13 octombrie se desfășoară a 19-a ediție Animest și, sub umbrela temei Urban Frames, va aduce în București 10 zile de proiecții inedite ale celor mai noi producții animate din întreaga lumea, evenimente tematice, activități dedicate copiilor, întâlniri cu invitați speciali și chiar proiecții de filme accesibilizate.
-
Interviu. Codruta Florea: "Sa protejam ceea ce invatam sa iubim - incredibila viata salbatica care ne inconjoara."
Codruta Florea face parte din echipa Romania Salbatica din 2019 si este creatoare de continut, researcher, traducator si asistent de productie pentru proiectele derulate alaturi de echipa România Salbatica si NTD Film. Este implicata in organizarea LYNX Festival si este membru fondator al Asociatiei România Salbatica.
-
Interviu cu Silvia Ciubotaru Guta, coordonatoarea Laboratorului Ideo Ideis - ateliere de explorare personala si dezvoltare comunitara
Silvia Ciubotaru Guță este coordonatoarea Laboratorului de explorare personala si dezvoltare comunitara din cadrul Festivalului de Teatru Ideo Ideis din Alexandria.
Adauga tu primul comentariu: