characters characters

Top 20 de sisteme educationale din lume

02 septembrie 2014    |   299 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/elizabeth_albert/4998473663


Un studiu realizat de grupul educational Pearson face topul celor mai bune sisteme educationale din lume.


Pe primul loc se afla Finlanda si Coreea de Sud care desi au abordari vizibil diferite, se aseamana prin standardele ridicate si respectul pentru cadrele didactice pe care il promoveaza.


In Coreea de Sud de exemplu, copiii merg la scoala 7 zile din 7 si au teme de casa inca de la cele mai mici varste. Tot aici, copiii invata limba engleza si stiu sa vorbeasca mai bine chiar decat unii europeni (de exemplu, copiii din Franta).


In Finlanda, copiii merg pentru prima data la scoala la 7 ani, nu au teme si nici examene. Primele examene/teste se dau incepand cu varsta de 13 ani, iar numarul de elevi intr-o clasa nu depaseste 16.


Pe Locul 3 si 4 se situeaza tot asiaticii, Hong Kong si Japonia, dupa care urmeaza Singapore, Anglia, Marea Britanie, Noua Zeelanda, Elvetia, Canada, Irlanda, Danemarca, Australia, Polonia, Germania, Belgia, SUA, Ungaria, Slovacia si Rusia.


Studiul a comparat sistemele educationale pentru a determina cei mai puternici factori care duc la succesul sistemelor educationale, rezultatele indicand ca sumele de bani dedicate educatiei nu prezic

In schimb, in toate tarile din top 20, educatia este considerata importanta si apreciata din punct de vedere social si cultural. Cu alte cuvinte, atat profesorii, cat si parintii si elevii sunt interesati sa obtina rezultate bune.


A fi profesor implica un statut social ridicat, chiar daca nu este una dintre slujbele cele mai bine platite. Drept consecinta, cadrele didactice sunt motivate sa faca performanta, respectul copiilor fata de acestia si fata de invatare este mai mare, iar parintii sunt implicati in educatia copiilor..


Sursa: MBCTimes.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu