characters characters

Stresul la adolescenti poate fi gestionat prin activitati de art terapie si mindfulness

06 august 2019    |   868 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

art terapia pentru adolescenti
Adolescentii sunt supusi unui nivel de stres pe care il percep din ce in ce mai ridicat, iar problemele emotionale in randul lor sunt in crestere. De aceea, specialistii in sanatate emotionala incearca sa gaseasca strategii prin care adolescentii sa invete sa gestioneze stresul mai bine.

Un astfel de studiu a analizat cat de eficiente sunt diferite tehnici de gestionare a stresului, printre care si activitati de art terapie bazate pe mindfulness. Studiul a constat intr-un program de 3 saptamani de sesiuni de art terapie pentru adolescente, cu scopul de a diminua numarul de dureri de cap cauzate de stres. La inceputul studiului, adolescentele au declarat un numar de 7, 38 de dureri de cap in ultimele doua saptamani. La finalul studiului, numarul acestora a scazut la 4,64% - o scadere de aproape 40%. Aceasta scadere a fost mentinuta timp de 7 saptamani dupa incheierea studiului.

Citeste si:

Stresul si comportamentele de evitare in randul adolescentilor

Proiecte de art terapie pentru copii

Participantele la studiu au avut varste intre 14 si 17 ani si au participat de doua ori pe saptamana la o sesiune de 50 minute de art terapie si mindfulness. Activitatile le-au ajutat pe adolescente sa constientizeze cum le afecteaza stresul propriul corp si sa descopere care tehnici le ajuta sa se calmeze. Exercitiile de respiratie, pictura cu vopsele cu ulei sau crearea de mandale s-au numarat printre activitatile din cadrul studiului.

Desi numarul de participanti la studiu a fost redus (doar 8 adolescente), studiul atrage atentia asupra nevoii de a gasi solutii creative pentru adolescenti, asupra carora acestia sa isi poata oferi feedback-ul in mod direct.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu