characters characters

Recreatia scolara – de ce este importanta

De ce au copiii nevoie de pauze mai mari intre ore

03 mai 2017    |   1206 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

recreatia scolara
Cat de utile sunt pauzele dintre ore? Cat de mult ii ajuta pe copii reacreatiile? Atitudinea fata de pauzele dintre ore difera de la tara la tara, recreatia fiind de-a lungul timpului contestata si aparata de specialisti si persoane cu putere de decizie.

Studiile arata insa ca pauzele dese si destul de lungi ii ajuta pe copii sa de concentreze mai bine si sa aiba mai multa energie in timpul orelor.

Cum arata pauzele dintre ore in sistemul finlandez de invatamant?
Elevii din Finlanda au pauze de 15 minute dupa fiecare interval de predare care dureaza 45 de minute. In timpul pauzelor, elevii ies in curte pentru a se juca si a socializa cu prietenii. Aceasta masura a fost adoptata in Finlanda inca din anii ‘60, pornind de la ideea ca pauzele indelungate si frecvente ii ajuta pe elevi sa se concentreze mult mai bine in timpul lectiilor. Spre deosebire de Finlanda, in SUA, in unele scoli, copiii primesc pauza dupa doua ore de predare, iar alte scoli au incercat sa renunte complet la pauzele dintre ore.

Finlandezii ofera pauze dese elevilor si permit acestora sa aleaga cum anume si le petrec. Pauzele sunt vazute ca strategii de a maximiza invatarea si de a oferi momente de „reimprospatare", creierelor elevilor. „A da timp creierului sa consolideze informatia pe care o primeste inseamna o mai mare productivitate si creativitate, iar acestea nu pot fi obtinute decat prin pauze dese.", spun specialistii.

In plus, creierul uman are oricum o modalitate naturala de a intra „in pauza”, prin visarea cu ochii deschisi, care apare frecvent atunci cand copiii si adultii incearca sa isi concentreze atentia mai mult decat este posibil. Asadar, chiar daca incercam sa rarim sau sa scurtam pauzele oferite copiilor nostri, acestia oricum nu se vor putea concentra cu adevarat asupra invatarii tot timpul in care sunt nevoiti sa faca acest lucru.

Copilul tau cate minute de pauza primeste la scoala? Dar acasa, atunci cand invata?

*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/strocchi/238573299

Sursa: KQED.org


Citeste si:


De ce e bine pentru copii sa faca miscare in pauzele dintre ore

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu