characters characters

De ce e bine pentru copii sa faca miscare in pauzele dintre ore

Propus de: SuntParinte.ro   |   19 septembrie 2014    |   2331 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/laoulaou/3578222745

Invatarea nu este influentata doar de inteligenta copilului sau de eforul depus, ci si de lucruri la care nu ne-am gandi in mod obisnuit. Dupa ce am aflat ca joaca ii ajuta pe copii sa invete mai bine, vorbim despre cum ii ajuta exercitiul fizic si miscarea sa obtina rezultate mai bune la scoala.

Pauzele dintre ore influenteaza benefic rezultatele scolare ale copiilor.

Se pare ca pauzele frecvente dintre ore, in care copiii pot face miscare liber sunt asociate cu rezultate scolare mai bune ale copiilor. Mai mult, atunci cand pauzele dintre ore au fost crescute, iar numarul de minute dedicate activitatii in clasa a scazut, rezultatele copiilor nu au fost afectate negativ.

Activitatea fizica imbunatateste atentia copiilor

Studiile arata ca dupa o sesiune de activitate fizica intensa copiii obtin rezultate mai bune la teste de atentie, iar copiii cu probleme de sanatate precum ADHD se concentreaza mai bine dupa o plimbare in aer liber.

Activitatea fizica ajuta functionarea creierului astfel:

  • Creste cantitatea de oxigen care ajunge la creier
  • Stimuleaza aparitia de noi neuroni
  • Stimuleaza aparitia substantelor care ajuta la supravietuirea neuronilor responsabili de memorie, gandire si invatare (numite neurotrofice)
  • Creste numarul de neuroni din zona esentiala pentru invatare numita hipocamp
  • Creste cantitatea materiei albe din creier

Afla mai multe detalii aici


Activitatea fizica reduce stresul si anxietatea

Efectul sportului asupra dispozitiei emotionale este binecunoscut, multe programe de tratare a depresiei incluzand si activitate fizica. Reducand emotiile negative, activitatea sportiva ii ajuta pe copii sa invete mai bine, in mod indirect.


Sporturile ii ajuta pe copii sa comunice si sa isi controleze comportamentul.

Sporturile de echipa ajuta la exersarea autocontrulului copiilor, le ofera ocazia de a invata sa urmeze instructiuni, sa planifice si sa ia decizii. Toate acestea sunt importante si in procesul de invatare.

Si daca am reusit sa te convingem ca exercitiul fizic e important pentru invatare, iata si cateva idei de activitati si sporturi pe care le-ar putea face copilul tau: fotbal, dans, atletism, tenis sau aikido. In plus, daca vrei sa citesti mai multe si despre beneficiile sportului in familie, iti sugeram si acest articol.


Tu promovezi activitatea si exercitiul fizic in familia ta?

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • 10 intrebari pentru sfarsitul de an scolar
    Exercitiu de reflectie la sfarsit de an scolar
    18 iunie 2024   

    Inca un an scolar incheiat, inca o ocazie de a reflecta asupra experientei scolare a copilului tau. Fiecare sfarsit este si un nou inceput, dar pentru a marca cu adevarat incheierea anului scolar, este util sa il incurajezi pe copil sa faca un exercitiu de reflectie sau bilant cu privire la acesta.

  • Beneficiile automonitorizarii
    Beneficiile automonitorizarii: cum cresti motivatia si performanta
    18 septembrie 2023   

    Automonitorizarea este cea mai simpla si mai eficienta metoda pe care o avem la dispozitie pentru a ne imbunatati rezultatele, indiferent de domeniul de activitate.

  • Lipsa de motivatie cauze frecvente
    Lipsa de motivatie pentru invatare - cauze frecvente
    14 septembrie 2023   

    La inceput de an scolar, motivatia copiilor pentru invatare este la nivel crescut: entuziasmul revederii colegilor, un nivel mai ridicat de energie si bucuria unui nou inceput contribuie la elanul cu care cei mici incep scoala.

Mai multe