characters characters

Beneficiile atletismului pentru dezvoltarea copilului

Propus de: SuntParinte.ro   |   01 aprilie 2011    |   13045 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

beneficiile atletismuluiCopilul tau si-ar dori sa practice un sport, insa nu stie care este cel mai potrivit pentru el? S-ar putea ca informatiile de mai jos sa-ti fie utile in a-ti ajuta copilul sa se decida.

Iata cateva repere in alegerea sportului potrivit pentru copilul tau.
1. Copiii asertivi pot fi implicati in sporturi de echipa precum: fotbal, baschet, volei, rugby, handbal etc.
2. Copiilor agresivi ar fi bine sa le fie permisa activitatea in sporturi de genul: karate, box sau scrima etc.
3. Copiii cu un temperament linistit pot fi implicati in sporturi precum inotul sau gimnastica.

Atletismul este un sport care s-ar putea potrivi tuturor celor trei categorii de copii mentionate mai sus. In plus, poate fi practicat inca de la cele mai mici varste, iar acest lucru favorizeaza o mai buna exersare a grupelor musculare implicate in acest sport, ceea ce ofera rezistenta organismului. In categoria atletismului intra o serie de probe: alergari, sarituri si aruncari sau probe combinate.

8 beneficii ale atletismului asupra dezvoltarii copilului


1. Este stimulata dezvoltarea fizica armonioasa. Intr-o perioada in care numarul copiilor obezi sau supraponderali este in continua crestere, practicarea unui sport devine una dintre cele mai importante masuri pe care parintii o pot lua pentru sanatatea copiilor. Atletismul dezvolta toate grupele musculare, atat la nivelul picioarelor, cat si la nivelul membrelor superioare.

2. Coordonarea dintre membrele superioare si cele inferioare este stimulata.

3. Perseverenta este una dintre trasaturile pe care o va dezvolta copilul tau. Pentru a obtine rezultate in orice sport, este nevoie de exercitiu regulat si de puterea de a continua indiferent de cat de dificila este activitatea. Copiii care practica un sport invata sa nu renunte si sa depuna toate eforturile care sunt necesare pentru a reusi.

4. Sportul incurajeaza disciplina. Organizarea timpului in mod eficient si respectarea programului de antrenamente incurajeaza un stil de viata disciplinat. Disciplina reprezinta o conditie importanta a succesului, iar copilul are ocazia sa invete acest lucru din propria experienta.

5. Copilul invata despre corectitudine si competitie. Familiarizarea cu situatiile de concurs il ajuta sa isi controleze emotiile, sa se concentreze in ciuda “tracului” si sa isi asume cu seninatate atat un esec, cat si un succes. A accepta ca altcineva a fost mai bun decat tine reprezinta un pas important catre maturizarea emotionala.

6. Concentrarea atentiei. Activitatile fizice intense presupun un nivel ridicat de atentie, la fel ca cele intelectuale. Pentru a nu lasa stresul sau emotiile sa ii afecteze performanta, copilul va trebui sa isi concentreze atentia in mod intens asupra probei pe care o realizeaza. Este un exercitiu util pentru o multime de situatii cu care se va intalni de-a lungul vietii.

7. Atletismul incurajeaza un stil de viata sanatos. Pentru a practica acest cport, copilul va avea nevoie de o alimentatie sanatoasa si de un program de odihna adecvat. De asemenea, atletismul il apropie pe copil de natura, favorizand astfel petrecerea timpului in aer liber.

8. Permite o relationare sociala cu ambele sexe pentru ca in atletism, atat fetele, cat si baietii pot sa se antreneze impreuna

In plus, atletismul nu este un sport scump. E nevoie doar de un trening si o pereche buna de adidasi.

Acest sport dezvolta copilul atat din punct de vedere fizic, cat si psihologic, oferindu-i sanatate fizica si mentala. Poti gasi cursul de atletism potrivit pentru copilul tau accesand sectiunea Activitati extrascolare




Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe