Prepozitiile ce redau miscarea, directia (spre, dinspre, inspre, catre) sunt mai putin folosite sau sunt inlocuite cu prepozitii de tipul: la, de la. (Exemplu: in loc sa spuna: Copilul merge spre scoala. va prefera forma mai simpla: Copilul merge la scoala.; in loc de: Zgomotul se aude dinspre padure. va prefera sa spuna: Zgomotul se aude de la padure.)
Ce poti face ca parinte
- Prepozitiile simple (pe, in sub, la, cu, din) precum si cele compuse din acestea (pe la, de la) sunt mai usor de inteles si asimilat deoarece sunt statice, concrete, mai usor de perceput intuitiv. Insa prepozitiile ce redau miscarea/directia au o semnificatie mai complexa, fapt ce le face mai greu de inteles si asimilat la aceasta varsta.
- Audierea de poezii, povesti si orice tip de text literar adecvat varstei sale, precum si modelele de exprimare ale adultilor din jurul sau, sunt modalitati prin care copilul tau va intra in contact cu acestea si treptat isi va activiza vocabularul si cu aceste tipuri de structuri gramaticale cum sunt prepozitiile.
Adauga tu primul comentariu: