characters characters

Educatia copiilor neascultatori

Propus de: SuntParinte.ro   |   12 aprilie 2018    |   4054 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

educatia copiilor neascultatori
In familiile in care exista mai multi copii, deseori unul dintre ei tinde sa intre in mai multe probleme decat ceilalti. Comportamentele dificile pot sa apara de la nasterea celui de-al doilea copil, de la inceperea gradinitei sau scolii sau din diverse alte motive. Multe dintre aceste motive tin si de temperamentul copilului: poate fi vorba de un nivel mai ridicat de sensibilitate emotionala (si, implicit, de reactii mai puternice in situatii dificile), de un nivel mai ridicat de energie, de anxietate, incapatanare sau de alte tipuri de dificultati de adaptare la mediul in care creste.


In timp, pe masura ce comportamentele dificile devin mai frecvente, parintii tind sa il eticheteze ca fiind neascultator, obraznic sau „rebelul familiei”. O data ce aceasta eticheta este asociata copilului, parintii vor avea destul de multe dificultati in a schimba comportamentul acestuia.


Citeste si alte materiale despre copiii neascultatori:

Cum interactionezi cu copilul cand nu te asculta

De ce nu te asculta copilul tau


Iata cum poti sa actionezi daca unul dintre copiii tai tinde sa isi asume rolul de copil neascultator al familiei.


Evita sa il compari cu alti copii fiindca nu va functiona. Comparatiile trezesc durere copilului si il vor face sa aiba resentimente fata de cel cu care e comparat. In plus, va fi si mai hotarat sa semene cat mai putin cu cel cu care e pus in comparatie.


Cauta sa intelegi nevoile care dicteaza comportamentul copilului tau. Uneori copiii actioneaza asa cum o fac fiindca e singura metoda pe care stiu sa o foloseasca pentru a se face auziti. Incearca sa ajuti inainte de a aparea frustrarea si comportamentul gresit. Pune accentul pe emotie si arata-i ca reusesti sa intelegi ceea ce simte. In acest mod ii va fi mai usor copilului sa caute solutii si sa ceara ajutor.


Inconjoara copilul cu bunatate. Manifestari de bunatate si compasiune sunt necesare pentru a schimba tiparul de comportamente distructive. Cauta sa discuti separat cu ceilalti membri din familie si sa cautati impreuna modalitati prin care sa-l ajutati pe copilul care si-a asumat rolul de “neascultator”.


Atinge mai mult, imbratiseaza si fa-ti simtita prezenta. Imbratisarile sunt foarte importante si ajuta la o mai buna conexiune intre parinte-copil, iar nivelul de agresivitate tinde sa scada.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe