Calatoria inimii: Invata-l pe copil despre emotii
Inteligenta emotionala este esentiala pentru a fi fericiti si echilibrati. Copiii au nevoie de ajutorul parintilor pentru a invata sa isi exprime, identifice si controleze emotiile. Afla mai multe despre cum il ajuti pe copil sa se imprieteneasca cu propriile emotii si cum sa le transforme intr-un aliat oriunde s-ar afla: la scoala, acasa, in vacante etc.
Activitati practice in familie
Atlasul inimilor – activitate creativa despre emotii
"Muntii Prieteniei: cand ma imprietenesc cu un nou om, atunci muntele creste in inaltime. Muntele este cea mai potrivita forma de relief pentru prietenie, deoarece prietenia trebuie sa fie solida, ca o stanca." Ce spun copiii cand deseneaza harta emotiilor si sentimentelor.
Etichetele emotiilor
Cum il inveti pe copil sa recunoasca emotiile sale si ale celor din jur? Prin joaca si desen, desigur!
Descoperiti impreuna cum se manifesta emotiile de baza prin desen.
Cum il inveti pe copil despre emotii
Ii invatam pe copiii nostri sa scrie, sa citeasca, sa vorbeasca politicos, sa deseneze, sa aiba grija de sanatatea lor. O multime de lucruri care ii ajuta sa le fie bine. Le vorbim prea putin insa de un subiect esential pentru starea lor de bine: emotiile lor.
Despre emotii si inteligenta emotionala
Cum il inveti pe copil sa isi controleze emotiile
Exista momente in care te mira calmul si intelepciunea copilului tau, dar si momente in care iti doresti doar ca tipetele, plansetele sau refuzurile perseverente sa inceteze pur si simplu. Aceasta fluctuatie este normala la copiii de varste mici, pentru ca inca nu au invatat sa faca fata emotiilor.
Cum cresti un copil inteligent emotional
Un copil inteligent emotional nu reactioneaza violent atunci cand e furios, nu se sperie usor si nu renunta atunci cand intampina dificultati. De asemenea, stie sa interpreteze emotiile celor din jur si sa isi regleze comportamentul in functie de acestea.
Cum il inveti pe copil sa isi stapaneasca furia
Furia este o emotie naturala. Este deseori un raspuns in situatii in care ne simtim amenintati, neintelesi sau impiedicati sa ne atingem un scop. Furia poate avea si o parte buna atunci cand ne da energia necesara de a corecta ce anume am gresit, dar furia care ne scapa de sub control este periculoasa
Cum il inveti pe copil despre echilibrul emotional: Povestea japoneza „Campurile de orez in flacari”
Iti propunem o poveste care le arata copiilor cat de important este sa ramana calmi in fata unor situatii stranii si neprevazute. Aceasta abilitate este un semn al echilibrului emotional si al unei minti puternice si sanatoase.
Copilul „orhidee” sau copilul foarte sensibil
Copilul tau este prea emotiv, te surprinzi incurajandu-l frecvent sa “nu mai fie asa sensibil” si te intrebi daca are cumva o problema pentru ca nu este la fel de competitiv sau sociabil ca alti copii. Este posibil sa ai un copil foarte sensibil, nu un copil-problema.
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
3 abilitati esentiale pentru rezilienta copiilor
Rezilienta este o super putere a copiilor care ii ajuta sa faca fata oricaror probleme in viata. Inca din primii ani de viata, ei se vad nevoiti sa rezolve probleme, sa isi gestioneze emotiile si sa isi asume riscuri, de aceea, e important sa incerci ca parinte sa iti ajuti copilul sa isi dezvolte cat de timpuriu rezilienta.
-
De ce este necesara tristetea
Desi traim intr-o lume in care se promoveaza succesul, iar multi copii cauta doar sa obtina beneficii materiale, in realitate, tristetea este cea pe care o simtim cel mai des, iar asta nu este un lucru rau. Atat adultii, cat si copiii au nevoie sa simta din cand in cand tristetea ca si emotie.
-
Tehnica 5-4-3-2-1 pentru copii
In momentele in care suntem tensionati, mintea noastra isi imagineaza cele mai rele scenarii ceea ce ne acutizeaza starea de rau pe care o simtim. Totusi, exista exercitii simple care ne pot ajuta sa ne recastigam controlul asupra propriilor ganduri.
Adauga tu primul comentariu: