Articole
-
Siguranta copiilor – cum gestionam libertatea de actiune si grija pentru prevenirea pericolelor?
Copiii invata cel mai bine prin experiente si joaca. De aceea, cu cat beneficiaza de mai multe experiente noi, cu atat devin mai pregatiti pentru viata.
-
Atentia nedorita si hartuirea in randul adolescentelor
Una dintre cele mai dificile situatii in care se regasesc parintii de fete este aceea in care acestea primesc atentie nedorita din partea baietilor sau barbatilor, in viata reala sau in mediul online.
-
Legatura dintre bullying si autovatamare in randul adolescentilor
Bullying-ul sau hartuirea in randul copiilor si adolescentilor poate creste riscul comportamentelor de autovatamare.
-
Cand il lasi pe copil singur acasa
De la ce varsta este bine sa il lasi pe copil singur acasa? Cum iti dai seama ca este pregatit pentru acest pas catre independenta?
-
Siguranta fizica a copilului.Despre consimtamant
Ii putem ajuta pe copii sa fie in siguranta fizica invatandu-i de la cele mai mici varste ca pot spune nu imbratisarilor, atingerilor sau gesturilor inconfortabile din partea celor din jur, fara sa se simta rusinati sau vinovati.
-
Cum ii pregatim pe copii pentru situatii de urgenta
Pregatirea copiilor pentru potentiale situatii de urgenta este foarte importanta, dar si poate fi complicata, mai ales daca intervin la mijloc temerile parintilor.
-
Cum consolidezi siguranta emotionala in familie
Sanatatea emotionala este data in principal de confortul psihic, inteles adesea drept siguranta emotionala si stare de bine psihica.
-
Stresul legat de inceperea scolii
Inca un an scolar care incepe intr-un context nesigur, insa oarecum familiar. Ingrijorarile legate de pandemie, de siguranta copiilor la scoala si de progresul lor academic insotesc si acest inceput de an scolar.
-
De ce e important pentru siguranta copilului tau sa ii vorbesti despre consimtamant
Un aspect important al educatiei pentru siguranta copilului, neglijat de multi parinti, este ideea de consimtamant. Putem vorbi copiilor despre acesta de la varste mici, pentru ca nu are legatura doar cu relatiile romantice si il poate proteja pe copil de abuzuri sexuale sau fizice.
-
Semnele care ar trebui sa te ingrijoreze cand vine vorba de sanatatea emotionala a copilului
Problemele emotionale ale copiilor ar trebui luate mereu in serios deoarece risca sa duca la comportamente de autovatamare sau chiar tentative de suicid.