characters characters

Siguranta copiilor – cum gestionam libertatea de actiune si grija pentru prevenirea pericolelor?

21 octombrie 2024    |   408 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Scoala Sigurantei Tedi 2024
Copiii invata cel mai bine prin experiente si joaca. De aceea, cu cat beneficiaza de mai multe experiente noi, cu atat devin mai pregatiti pentru viata. Dupa ce isi dezvolta abilitati sociale si emotionale in mediul lor familiar, e important sa le oferim, totodata, libertatea de a fi independenti, de a merge singuri la magazin, la scoala, de a interactiona cu alti copii si a pune in practica cunostintele dobandite, care ii ajuta sa gestioneze situatiile mai dificile.

Aparent, e simplu. Însa, de cele mai multe ori ne intrebam cum sa gestionam aceasta libertate in asa fel incat sa fie constructiva si sigura? Chiar daca stim ca dezvoltarea copiilor depinde si de experientele si aventurile prin care acestia invata, cum facem sa gasim acel echilibru delicat intre a fi foarte protectivi si a oferi celor mici libertate de actiune?

În primul rand, prin constientizare. Pe de pe o parte, parintii ar trebui sa nu uite ca un exces de protectie poate limita dezvoltarea copiilor. Daca parintii si educatorii le ofera copiilor un cadru sigur in care joaca permite celor mici sa isi formeze propriile concluzii si sa isi exerseze abilitatile de a recunoaste situatiile periculoase si de a reactiona corect in fata lor, acestia invata sa faca fata provocarilor din viata reala.

Pe de alta parte, copiii trebuie sa stie de la varste mici ca pericolele exista. Dar ca noi le suntem alaturi intotdeauna pentru a-i ajuta sa descopere lumea in mod natural, prin explorare si curiozitate, totodata le oferim sprijin sa identifice si sa inteleaga riscurile, sporindu-le astfel autonomia si increderea in sine.

Este ceea ce facem noi, la Școala sigurantei Tedi

Punand in centrul atentiei copilul, ne preocupam, alaturi de familie si de scoala, sa-l educam pentru a deveni un adult responsabil, furnizandu-i informatii valoroase pentru siguranta lui.

Alaturi de politisti de la Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii din cadrul Politiei Romane si de cadrele didactice, Tedi ii insoteste pe elevii de clasa I pe tot parcursul anului scolar, cand isi insusesc informatii extrem de utile lor privind siguranta in drum spre scoala, la scoala, acasa, siguranta in vacanta sau in mediul online. Sunt furnizate si informatii privind siguranta sanatatii prin lectii despre igiena corpului, dar si a mintii.

De 10 ani, contribuim la educatia elevilor de clasa I prin lectii despre siguranta

Anul scolar 2024-2025 va fi unul si mai interesant pentru elevii de clasa I din toata tara deoarece Tedi a adaugat lectiilor si activitatilor cunoscute un plus de dinamism si veselie. Este editia in care se aniverseaza 10 ani de cand Tedi le este alaturi elevilor de clasa I cu informatii utile pentru siguranta lor. Aniversarea este marcata printr-o abordare vizuala noua a materialelor educationale, prin introducerea unui logo nou, precum si prin activitati si premii surpriza pentru invatatori si elevi.

Click aici pentru a accesa formularul de inscriere la Şcoala sigurantei!

Toti invatatorii care predau la clasa I in anul scolar 2024-2025 sunt invitati sa inscrie elevii in program.

Participarea la program este GRATUITĂ.

Suportul didactic este asigurat de Tedi si consta in materiale necesare desfasurarii programului la clasa. Toate materialele sunt in format electronic si vor fi transmise gratuit, prin e-mail, dupa finalizarea inscrierii. Materialele pot fi folosite atat in predarea directa la scoala cat si la orele desfasurate online.

Școala sigurantei Tedi este un program initiat si implementat de catre compania Maspex Romania prin brandul Tedi, care se desfasoara in parteneriat cu Ministerul Educatiei si cu Politia Romana prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii.

Pentru orice detalii despre program, parintii si cadrele didactice pot scrie pe adresa de e-mail: contact@scoalatedi.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Ce este fotbalul?
    Ce este fotbalul?
    23 octombrie 2024   

    Celor mai multi dintre noi le poate parea o intrebare banala, cu un raspuns foarte simplu. Este un joc intre doua echipe, la care castiga cea mai buna. Are multi suporteri, iar fiecare meci genereaza multa adrenalina.

  • Creativitate, educatie si incluziune: un interviu cu Andreea Stan despre magia Minimest
    Creativitate, educatie si incluziune: un interviu cu Andreea Stan despre magia Minimest
    03 octombrie 2024   

    Minimest, sectiunea dedicata celor mai tineri dintre cinefilii din cadrul Festivalului International de Film de Animatie Animest, care se va desfasura anul acesta intre 4 - 13 octombrie, s-a transformat intr-un univers de explorare creativa si educationala pentru copii si familii.

  • De ce e important sa incurajezi imaginatia copilului
    De ce e important sa incurajezi imaginatia copilului
    04 septembrie 2024   

    Incurajandu-ti copilul sa aiba imaginatie nu faci decat sa il ajuti sa se dezvolte din punct de vedere cognitiv, emotional si social.

Mai multe