Articole
-
De ce e important pentru siguranta copilului tau sa ii vorbesti despre consimtamant
Un aspect important al educatiei pentru siguranta copilului, neglijat de multi parinti, este ideea de consimtamant. Putem vorbi copiilor despre acesta de la varste mici, pentru ca nu are legatura doar cu relatiile romantice si il poate proteja pe copil de abuzuri sexuale sau fizice.
-
Curiozitatea copiilor fata de corpul adultilor si viata lor intima
Interesul copiilor asupra corpului adultilor sau asupra initimitatii parintilor este rezultatul unei curiozitati naturale si a nevoii de explorare pe care o au toti copiii.
-
„De ce se poarta asa?!” Comportamente ale copiilor care ii ingrijoreaza pe parinti, dar care sunt normale
Intrebarea „De ce face asta?!” sau „Este normal sa reactioneze asa?!” s-ar putea sa apara de cateva ori pe zi in primii ani de viata ai celui mic. Multe din comportamentele bizare sau de neinteles sunt de fapt normale.
-
De ce este bine sa ceri voie copilului inainte sa il imbratisezi
Da, cei mici sunt adorabili si poate par prea mici pentru a intelege, asa ca ii incurajezi sa isi imbratiseze rudele sau sa le lase pe acestea sa ii sarute pe obraz. De ce este bine sa schimbi acest lucru?
-
Ce poti sa il inveti pe copil pentru a-l proteja de abuzul sexual
Multe abuzuri sexuale se intampla la varste mici ale copiilor, cand acestia nu inteleg ce se intampla sau nu stiu sa comunice parintilor incidentele.
-
Cum pot parintii sa previna abuzul sexual asupra copiilor
Abuzul sexual asupra copilului inseamna implicarea acestuia intr-o activitate sexuala pe care nu o intelege, asupra caruia nu isi poate da acordul informat si pentru care nu este inca pregatit din punctul de vedere al varstei si al dezvoltarii sale.
-
Dezvoltarea psihosexuala a copiilor
Dezvoltarea psihosexuala nu incepe la pubertate, ci din primii ani de viata, cand copilul invata de la parinti si ceilalti adulti despre propriul corp si despre emotiile si valorile morale asociate acestui aspect al vietii noastre.
-
Mituri despre educatia sexuala
De ce nu vor parintii educatia sexuala in scoli? Care sunt temerile si obiectiile frecvente ale adultilor atunci cand vine vorba de acest subiect?
-
Educatia sexuala pentru copiii intre 3 si 12 ani 1
Peste 90.000 de fete cu varste de pana la 19 ani, din care 3.024 nu implinisera 15 ani, au nascut in perioada 2009 - 2012.
-
Ghidul educatiei sexuale 17
A vorbi copilului despre aspectele educatiei si dezvoltarii sexuale este probabil una dintre cele mai dificile sarcini ale unui parinte, dar si una dintre cele mai importante. Educatia sexuala adecvata reduce riscul inceperii vietii sexuale prea devreme, precum si riscul aparitiei unei sarcini nedorite sau a contractarii de boli cu transmitere sexuala.