Articole
-
Deschiderea la noi experiente – de ce e importanta si cum o incurajam in familie
Ai observat cu siguranta ca unii copii sunt mai dispusi sa incerce lucruri noi si interactioneaza mai usor cu persoane noi, in timp ce alti copii prefera situatiile familiare si daca au de ales, limiteaza pe cat pot experientele noi.
-
Bebelusii si curiozitatea: de ce este important sa incurajezi spiritul explorator inca din primele luni
Bebelusii se nasc curiosi, aceasta abilitate formidabila ajutandu-i sa descopere lumea din jurul lor si sa invete eficient si durabil. Folosind toate simturile, copiii exploreaza orice lucru nou. Cu cat au o minte mai curioasa, cu atat copiii invata mai mult Si mai repede. De aceea, incurajarea curiozitatii copilului este una dintre cele mai importante modalitati prin care il poti ajuta sa creasca.
-
Pasiunile si interesele din copilarie - de ce sunt importante si ce efecte benefice au
Inca de la nastere, copiii sunt condusi de o dorinta intrinseca de a reusi, de a invata, de a intelege si de a depasi orice obstacol.
-
Curiozitatea elevilor, secretul rezultatelor scolare bune
Inca de la primele cuvinte invatate, copiii vor folosi limbajul pentru a intelege lumea din jur si pentru a gasi raspunsuri la intrebari.
-
Cum hranim curiozitatea copiilor nostri? Ce facem pentru a spori curiozitatea
Intram in lume cu dorinta de a o descoperi, de a intelege cum functioneaza lucrurile si cum putem face diferite lucruri. Intram in lume curiosi.
-
Educatia ecologica in familia ta
Inima oamenilor, departe de natura, devina aspra; lipsa de respect pentru creaturile vii a dus rapid la lipsa de respect fata de oameni. (Luther Standing Bear)
-
Intrebari care ii ajuta pe copii sa gandeasca
Intrebarile pot fi instrumente importante care dezvolta gandirea si imaginatia, dau nastere unor emotii sau creeaza alte intrebari.
-
Cinci beneficii ale curiozitatii
Atunci cand suntem curiosi, invatam mai bine. Acest lucru a fost dovedit stiintific, iar studiile arata ca o minte curioasa are o capacitate de invatare imbunatatita si o memorie mai buna.
-
Intrebari pe care sa le adresezi copilului
Obiceiul de a vorbi despre cate in luna si stele se poate pierde usor daca este foarte ocupat si nu iti propui sa dedici timp pentru conversatii cu copilul tau
-
De ce sa nu intervii in activitatile copilului 2
Din dorinta de a transforma joaca in activitate “educativa” sau din dorinta naturala de a ne mandri cu copiii nostri, putem ajunge sa intervenim prea mult in activitatile lor.