Limbajul iubirii
Familia inseamna iubire, de aceea in momentele in care ii povestesti copilului despre membrii familiei si trasaturile acestora, poti sa vorbesti si despre limbajul iubirii. Asigura-te ca depozitezi in vocabularul micutului tau cuvinte care indica afectiunea. Vorbeste-i despre emotii, despre ce simte si ajuta-l sa faca legatura intre cuvinte si stare.
Te iubesc, te imbratisez, imi dai un pupic, dar si cuvinte de apreciere: imi place cum ai ridicat turnuletul, imi place felicitarea pe care ai facut-o, esti minunat.
Gary Chapman in Cele cinci limbaje ale iubirii spune ca fiecare persoana vorbeste de un limbaj diferit al iubirii. Mai mult, impreuna cu Ross Campbell, a creat cartea: Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor in care prezinta iubirea ca un rezervor. Ce presupune aceasta? Sa vizualizezi iubirea ca pe un recipient care, daca este plin, inseamna ca exista iubire reciproca intre parinti si copii, iar acestia din urma sunt echilibrati, fericiti si dezvolta rezilienta, atat de importanta pentru a trece prin dificultatile de la scoala si apoi din cadrul intregii vieti. Daca recipientul nu este plin, atunci copiii vor avea probleme de furie, imaturitate, vor fi nesiguri si lipsiti de echilibru.
Sunt 5 moduri de a arata iubirea: timpul de calitate, atingerile, cuvintele, serviciile si favorurile, darurile. Cu cat mai repede descoperi care este limbajul iubirii preferat de copilul tau, cu atat relatia va fi mai apropiata si puternica.
Adauga tu primul comentariu: