characters characters

Ziua internationala impotriva violentei la si bullying-ului la scoala 2022

03 noiembrie 2022    |   543 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Ziua internationala impotriva violentei si bullying-ului in scoli 2022Prima zi de joi a lunii noiembrie este dedicata Zilei internationale impotriva violentei si bullying-ului in scoli in tarile membre UNESCO.

Violenta si bullying-ul (inclusiv cyberbullying) intre copii si adolescenti este un fenomen raspandit la nivel global, afectand nu doar echilibrul emotional al acestora, dar si rezultatele scolare si sanatatea fizica. Ziua internationala impotriva violentei la si bullying-ului la scoala atrage atentia asupra efectelor negative ale acestor fenomene asupra copiilor si adolescentilor, dar si asupra modalitatilor prin care acestea pot fi eliminate sau reduse, incurajand elevii, cadrele didcatice, parintii si autoritatile sa se implice in dezvoltarea unor solutii care sa previna violenta la scoala si in mediul online.

In acest an, accentul este pus pe rolul important al cadrelor didactice cand vine vorba de crearea unui mediu scolar in care toti copiii sa fie in siguranta. Cadrele didactice au nevoie sa se simta capabili si pregatiti sa actioneze pentru prevenirea si eliminarea bullying-ului in scoli, iar ONU atrage atentia asupra nevoii de training si sprijin in acest sens din partea scolilor pentru profesori.

Tema din acest an este „Nu cat timp sunt eu aici: rolul profesorilor in prevenirea si rezolvarea violentei la scoala”.


Efectele bullying-ului asupra copiilor si adolescentilor pot fi extrem de daunatoare pe termen lung: copiii au dificultati de concentrare la scoala, tind sa lipseasca de la ore sau chiar sa abandoneze scoala. In cazuri extreme, bullying-ul produce probleme emotionale grave, crescand riscul de autovatamare si suicid in randul victimelor.


Iata cateva materiale despre acest fenomen:


Ce inseamna bullying-ul sau hartuirea la scoala


Bullying-ul in scoli. Cum pot reactiona cadrele didactice


Abilitatile sociale care ii ajuta pe copii sa faca fata bullying-ului


Efectele bullying-ului sau hartuirii la scoala asupra victimelor, agresorilor si martorilor


Hartuirea la scoala. Cand fetele sunt agresoare


Hartuirea la scoala. Cand baietii sunt agresori

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu