Ziua internationala impotriva violentei la si bullying-ului la scoala 2022
Prima zi de joi a lunii noiembrie este dedicata Zilei internationale impotriva violentei si bullying-ului in scoli in tarile membre UNESCO.
Violenta si bullying-ul (inclusiv cyberbullying) intre copii si adolescenti este un fenomen raspandit la nivel global, afectand nu doar echilibrul emotional al acestora, dar si rezultatele scolare si sanatatea fizica. Ziua internationala impotriva violentei la si bullying-ului la scoala atrage atentia asupra efectelor negative ale acestor fenomene asupra copiilor si adolescentilor, dar si asupra modalitatilor prin care acestea pot fi eliminate sau reduse, incurajand elevii, cadrele didcatice, parintii si autoritatile sa se implice in dezvoltarea unor solutii care sa previna violenta la scoala si in mediul online.
In acest an, accentul este pus pe rolul important al cadrelor didactice cand vine vorba de crearea unui mediu scolar in care toti copiii sa fie in siguranta. Cadrele didactice au nevoie sa se simta capabili si pregatiti sa actioneze pentru prevenirea si eliminarea bullying-ului in scoli, iar ONU atrage atentia asupra nevoii de training si sprijin in acest sens din partea scolilor pentru profesori.
Tema din acest an este „Nu cat timp sunt eu aici: rolul profesorilor in prevenirea si rezolvarea violentei la scoala”.
Efectele bullying-ului asupra copiilor si adolescentilor pot fi extrem de daunatoare pe termen lung: copiii au dificultati de concentrare la scoala, tind sa lipseasca de la ore sau chiar sa abandoneze scoala. In cazuri extreme, bullying-ul produce probleme emotionale grave, crescand riscul de autovatamare si suicid in randul victimelor.
Iata cateva materiale despre acest fenomen:
Ce inseamna bullying-ul sau hartuirea la scoala
Bullying-ul in scoli. Cum pot reactiona cadrele didactice
Abilitatile sociale care ii ajuta pe copii sa faca fata bullying-ului
Efectele bullying-ului sau hartuirii la scoala asupra victimelor, agresorilor si martorilor
Adauga tu primul comentariu: