characters characters

Studiu. Efectele singuratatii asupra copiilor si adolescentilor

03 decembrie 2020    |   847 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

efectele singuratatii asupra copiilor si adolescentilor
Izolarea din perioada pandemiei a afectat persoanele de toate varstele, atat la nivel fizic, cat mai ales la nivel psihic. Inchiderea scolilor aduce cu sine intrebari despre efectele pe termen lung ale izolarii sociale asupra copiilor si adolescentilor. Ce spun studiile despre efectele singuratatii asupra dezvoltarii copiilor?

Citeste si:

Singuratate versus solitudine in randul adolescentilor

Trei tipuri de singuratate care il afecteaza pe copilul tau


Un studiu recent a analizat cercetarile deja existente pe tema singuratatii in randul copiilor, aratand ca aceasta este asociata cu probleme de sanatate emotionala pe termen lung, inclusiv depresie si anxietate.

„Aceasta analiza a ceea ce stim despre singuratate si efectul ei asupra sanatatii mintale a copiilor si adolescentilor arata ca singuratatea este asociata cu anxietatea si depresia. Aceasta asociere a fost confirmata atunci cand studiile au evaluat singuratatea si sanatatea mintala in acelasi timp, cand singuratatea si sanatatea mintala au fost evaluate separat si cand problemele de sanatate mintala au fost evaluate dupa 9 ani de la evaluarea singuratatii.”, declara autoarea studiului, Maria Loades, din cadrul Universitatii din Bath, Marea Britanie.

Studiile analizate au arata ca singuratatea creste de 3 ori riscul depresiei in randul copiilor si adolescentilor si ca simptomele depresive ale acestora pot dura ani de zile. De asemenea, studiile au aratat ca durata singuratatii poate fi mai importanta decat intensitatea ei cand vine vorba de riscul aparitiei depresiei in randul copiilor si tinerilor.

Autorii studiului arata ca dupa incheierea perioadei de izolare si distantare sociala, pentru multi copii si adolescenti, sentimentul singuratatii va scadea, dar pentru cei care aveau dificultati sociale inainte de pandemie, acestea pot persista. De asemenea, autorii atrag atentia asupra faptului ca este nevoie sa ne pregatim pentru o crestere a numarului de persoane cu probleme de sanatate mintala, in parte cauzate de singuratate, in parte cauzate de consecinte neprevazute ale izolarii, precum lipsa unei structuri, sedentarismul, anxietatea sociala si anxietatea de separare care pot fi declansate cand copiii reiau interactiunile sociale in afara casei.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu