characters characters

Schimbarile aduse structurii anului scolar 2020-2021

26 martie 2021    |   873 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

schimbari aduse in structura anului scolar 2020-2021
Ieri, 25 martie 2021, la sediul Ministerului Educatiei, a avut loc sedinta Comisiei de Dialog Social. Au participat, alaturi de reprezentantii Ministerului Educatiei, reprezentantii federatiilor sindicale reprezentative din invatamant si ai asociatiilor patronale, iar in calitate de invitati, reprezentanti ai elevilor, studentilor si parintilor.

Consultarile cu partenerii de dialog social au vizat calendarul si modul de organizare a examenelor nationale, precum si propunerile de modificare/adaptare a structurii anului scolar 2020-2021 la realitatile impuse de situatia epidemiologica.

In urma consultarilor deschise si constructive, luand in considerare toate propunerile formulate in contextul cresterii ratei de infectare cu virusul Sars-CoV-2, prin implicarea tuturor factorilor care pot sa contribuie la implementarea masurilor necesare pentru bunul mers al procesului de invatamant si asigurarea dreptului la educatie, au rezultat urmatoarele concluzii:

1. Examenele nationale se vor desfasura la datele stabilite, conform calendarelor deja aprobate si cunoscute: 22 - 25 iunie (Evaluarea Nationala a elevilor de clasa a VIII-a) si 28 iunie - 1 iulie (probele scrise ale examenului de bacalaureat. Probele de competente din cadrul examenului de bacalaureat vor fi echivalate conform unei proceduri elaborate de catre Ministerul Educatiei.

2. Cu exceptia claselor terminale, pentru care structura anului scolar nu va suferi niciun fel de modificare, vacanta de primavara va incepe in data de 2 aprilie si se va incheia in data de 4 mai.


3. Pentru clasele terminale structura anului scolar NU va suferi niciun fel de modificare, vacanta/vacantele de primavara ramanand la datele planificate si cunoscute (2 aprilie - 11 aprilie pentru Sarbatorile Pascale Catolice si 30 aprilie - 9 mai pentru Sarbatorile Pascale Ortodoxe). In intervalul 12 aprilie - 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activitatile didactice.


4. Semestrul al II-lea va fi redus cu o saptamana pentru toate clasele, cu exceptia claselor terminale. Grupele din invatamantul prescolar, clasa pregatitoare, clasele I - a VII-a si clasele a IX-a, a X-a si a XI-a vor finaliza semestrul in data de 25 iunie, in loc de 18 iunie!


5. Avand in vedere reducerea semestrului al II-lea cu o saptamana, prin sprijinul cadrelor didactice, intr-un an scolar total atipic, in care tezele semestriale nu se vor mai sustine si in care numarul notelor necesare incheierii situatiei scolare a fost redus, Ministerul Educatiei apreciaza efortul acestora de a comprima perioada de final de semestru necesara incheierii situatiilor scolare. In cazul in care saptamana „Școala altfel” nu s-a desfasurat deja, unitatile scolare pot decide, prin hotarari ale consiliilor de administratie, renuntarea la activitatile specifice programului „Școala altfel” si inlocuirea acestora cu activitati didactice.


6. Pentru filiera tehnologica si invatamantul profesional si tehnic, finalul semestrului al II-lea va ramane la datele stabilite si cunoscute.


7. Calendarele activitatilor aferente definitivarii si titularizarii raman neschimbate.


8. Evaluarile pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, precum si pretestarile PISA raman programate, in continuare, cu prezenta fizica in toate scolile care functioneaza in localitati necarantinate. Evaluarea nationala a elevilor din clasa a II-a se reprogrameaza din perioada 20 - 23 aprilie in intervalul 25 - 28 mai.


9. Pentru a reduce inechitatea determinata de conditiile speciale, in scolile aflate in localitati carantinate, simularile pentru clasele terminale si evaluarile pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a vor putea fi organizate dupa iesirea din carantina.


10. Programul national de actiuni remediale se va derula pe intreaga durata de organizare a actiunilor didactice, in toate scolile aflate in localitati in care rata de infectare este mai mica de 6/1000 locuitori.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu