characters characters

Ridiculizarea copiilor supraponderali duce la cresterea in greutate a copiilor

02 iulie 2019    |   414 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

ridiculizarea copiilor supraponderali
Copiii care sunt ridiculizati cu privire la greutatea corporala au o crestere anuala a indicelui de masa corporala cu 33% mai mare decat copiii care nu sunt ridiculizati din acest motiv.

Citeste si:

Mancatul emotional. Cand hrana devine consolare

ABC de nutritie. Interviu cu Mihaela Bilic


Aceasta este concluzia unui studiu recent publicat si care a implicat 110 copii cu varsta medie de 11 ani. Copiii participanti la studiu aveau fie o greutate supraponderala, fie aveau parinti supraponderali sau obezi.

Copiii au fost urmariti timp de 15 ani si anual au completat diferite chestionare cu privire la modul in care ei isi percep kilogramele in plus si cum sunt vazuti de cei din jur.

Se pare ca acei copii care au fost ridiculizati pe seama greutatii au luat in greutate anual in medie 20 kilograme mai mult decat copiii si adolescentii care nu au fost victime ale ridiculizarii.

Autorii studiului explica aceste rezultate prin faptul ca respingerea sociala ii predispune pe copii la comportamente nesanatoase precum mancatul excesiv si evitarea exercitiilor fizice. O alta explicatie consta in faptul ca stresul asociat cu ridiculizarea poate stimula eliberarea de cortizol, care duce la cresterea in greutate.

Rezultatele studiului contrazic parerea populara potrivit careia tachinarea sau glumele despre greutate ar putea sa ii motiveze pe copii sa incerce sa slabeasca.

Sursa: ScienceDaily.com 


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu