characters characters

Care sunt lucrurile care ii mentin pe profesori motivati

Patru aspecte care ii motiveaza pe profesori

21 martie 2017    |   1304 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

profesori motivati

Munca este solicitanta si complexa, recompensele financiare de multe ori insuficiente, iar nivelul de stres este ridicat. Aceste lucruri sunt valabile pentru profesia de cadru didactic din multe tari, inclusiv din a noastra. Ce ii tine pe profesori totusi motivati? Care sunt lucrurile care le aduc bucurie si implinire in urma activitatii de la catedra?

Un studiu realizat in randul profesorilor din SUA a evidentiat patru aspecte importante care ii mentin pe profesori implicati si dedicati profesiei lor. Iata ce au raspuns majoritatea cadrelor didactice la intrebarea despre ce ii motiveaza sa practice aceasta profesie in continuare.

Profesorii pot sa schimbe lumea

Profesorii au o influenta foarte mare asupra copiilor, indiferent daca predau in clasele primare sau la liceu.

Cadrele didactice schimba lumea influentand elevii si impactul pe care acestia il vor avea asupra lumii.

In afara de materia pe care profesorii o predau, acestia au un rol in modelarea unor generatii de adulti responsabili si morali, care sa urmareasca excelenta si performanta in tot ceea ce vor face.

Profesorii pot transforma invatarea intr-o activitate distractiva

Profesorii se pot bucura impreuna cu elevii de modalitati distractive de predare si invatare.

Glumele, jocurile, legendele, parodiile, povestile cu talc toate pot fi folosite in predare pentru a-i ajuta pe copii sa descopere bucuria de a invata lucruri noi. Acest lucru nu inseamna ca profesorii nu respecta criterii de calitate a predarii sau programa, ci ca au ocazia de a-i implica pe elevi in activitatea de invatare, pentru a obtine rezultate mai bune.  

Profesorii ii ajuta pe elevi sa isi imbunatateasca stima de sine.

Cu totii am trecut prin perioada scolaritatii si ne putem aminti timiditatea, intimidarea, frica de necunoscut, spaima de profesori, de testare, de a fi ascultati si dificultatea de a ne face prieteni. Profesorii pot simti atunci cand un elev au dificultati, cand depun efort si astfel au posibilitatea sa il ajute prin informatii suplimentare sau incurajare. Profesorii au ocazia de a-i ajuta pe copii sa isi depaseasca dificultatile de invatare, sa vada bucuria de a reusi si de a-si redobandi increderea si stima de sine.

Relatiile apropiate si semnificative cu elevii

Unul dintre cei mai importanti factori care ii motiveaza pe profesori il reprezinta apropierea fata de copii. Cadrele didactice pot forma relatii semnificative cu elevii lor, influentand viitorul multora dintre ei, dar si prezentul. „Relatiile pe care le formezi cu elevii sunt atat de importante. Daca iti reuseste relatia cu ei, copiii se vor bucura de compania ta, tu de a lor, iar problemele de disciplina aproape vor disparea.” declara un profesor.

*Sursa foto: Pixabay.com, autor: Tumisu


Sursa: GlobalDigitalCitizen.org

Citeste si:

Mindfulness pentru profesori. Cum ii poate ajuta

Scrisoarea emotionanta a doua cadre didactice din Marea Britanie: Sunt multe feluri de a fi inteligent

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu