characters characters

Profesia de cadru didactic in lume

01 octombrie 2014    |   588 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

Studiul TALIS realizat cu participarea cadrelor didactice din 30 de tari, arata ca in ceea ce priveste eficienta educatiei, Finlanda se afla pe primul loc, urmata de Coreea, Cehia si Ungaria. Eficienta sistemului de invatamant a fost masurata comparand bugetul alocat educatiei si rezultatele obtinute de elevi de 15 ani la teste care masoara abilitatile de citire si matematica si stiinte.


Salariile profesorilor

Din cele 30 tari participante la studiu, profesorii din Elvetia primesc cel mai ridicat salariu anual, cu o medie de 41 000 lire sterline. In Marea Britanie, salariul mediu anual al profesorilor este de 30 000 lire sterline. Urmatoarele tari in topul celor mai bune salarii anuale pentru profesori sunt Tarile de Jos, Germania si Belgia. In Franta, salariul anual mediu al unui profesor este de 33 000 lire sterline, iar in Grecia este de 25 000 lire sterline.


Atitudinea sociala fata de cadrele didactice

Studiul realizat in 2013 (Global Teacher Status Index) a aratat ca profesorii din China se bucura de cel mai mult respect. Profesorii din Marea Britanie si Statele Unite ale Americii s-au situat la mijlocul clasamentului, mai jos decat Coreea de Sud si Grecia, unde profesorii sunt mai apreciati.

In Europa, s-a inregistrat un nivel mai ridicat de pesimism cu privire la respectul fata de profesori, in comparatie cu Asia. In China, 75% dintre respondenti au declarat ca elevii isi respecta profesorii.


Numarul de ore de lucru pe saptamana

In Anglia, profesorii muncesc in medie 46 ore pe saptamana in timpul semestrelor, cu 8 ore mai mult decat media internationala de 38 de ore. Profesorii finlandezi lucreaza in jur de 32 ore pe saptamana, in timp ce profesorii italieni lucreaza doar 29 ore pe saptamana.


Alte date despre invatamant in lume

  • Guvernul Statelor Unite ale Americii acorda cea mai mare suma educatiei (809 miliarde de dolari), urmat de Japonia, Brazilia, Franta si Marea Britanie.
  • Este estimat ca pana in 2015 va fi nevoie de inca 8 milioane de cadre didactice in lume.
  • 68% dintre cadrele didactice sunt femei.

Sursa: The Guardian


*Credit foto:stockimages, FreeDigitalPhotos.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu