characters characters

Problemele de somn, asociate cu problemele emotionale la copii pana la varsta de 10-11 ani

07 septembrie 2020    |   449 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

problemele de somn la copii si problemele emotionale
Studii recente arata ca problemele de somn ale copiilor, chiar daca apar in primii ani de viata sau o data cu inceperea scolii, sunt asociate cu un nivel mai scazut al starii de bine la varsta de 10-11 ani. Rezultatele atrag atentia asupra nevoii de a identifica din timp copiii cu probleme de somn, pentru a preveni consecinte negative pe termen lung.

Citeste si:

Problemele de somn in primii ani de viata, asociate cu probleme emotionale la maturitate

Copiii care dorm dupa-amiaza au rezultate scolare mai bune


„Studiul nostru arata ca desi copiii cu probleme persistente de somn au cele mai mari dificultati cand vine vorba de starea generala de bine, chiar si copiii cu probleme minore de somn pot avea in timp probleme psihosociale.”
, arata autorul studiului.

Studiul a analizat date despre peste 5000 de copii. Parintii acestora au completat chestionare despre problemele de somn si starea de bine a copiilor de la nastere pana la varsta de 10-11 ani. Starea de bine a copiilor a fost masurata prin evaluarea autocontrolului copiilor, probleme emotionale sau de comportament si performantele scolare ale copiilor.

Rezultatele au aratat ca problemele persistente de somn (din primul an de viata pana la varsta de 10-11 ani) au cele mai negative efecte asupra copiilor, cu exceptia abilitatilor de gandire. Copiii care incep sa au probleme de somn in copilaria mijlorie au de asemenea dificultati sociale si emotionale, dar nu le sunt afectate rezultatele scolare. Iar copiii care au avut probleme de somn doar in primii ani de viata au fost afectati la nivel social si emotional, dar cu efecte mai mici decat in celelalte categorii. Autorii atrag atentia ca in unele cazuri, problemele de somn pot fi cauzate de problemele socio-emotionale ale copiilor. De exemplu, anxietatea copiilor poate duce la probleme de somn.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu