characters characters

Nivelul de educatie al tatalui influenteaza succesul la scoala al copiilor

24 septembrie 2014    |   359 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Nivelul de educatie al tatalui este factorul care prezice succesul viitor al copilului la scoala, creand un cerc vicios al saraciei si esecului scolar, transmis de la o generatie la alta, conform unui studiu realizat in Marea Britanie.


Copiii au un risc de 7,5 ori mai mare de a nu avea succes la scoala daca tatal lor a avut rezultate slabe academice, in comparatie cu copiii ai caror tati au o educatie superioara.


Nivelul de educatie al mamei este important si el, copiii fiind supusi unui risc de 3 ori mai mare de a avea rezultate scolare scazute daca mamele lor au un nivel de educatie scazut.


Cercetarea arata ca nivelul scazut de educatie este principala cauza a persistentei saraciei in Marea Britanie. Persoanele cu un nivel scazut de educatie au o probabilitate mai mare de cinci ori de a fi sarace decat persoanele cu educatie superioara.


Helen Barnard, cercetatoare, arata ca „Exista dovezi ca parintii si copiii din medii defavorizate tind sa dezvolte asteptari mai scazute pe masura ce copiii cresc - nu mai au incredere in capacitatea copiilor de a avea reusite sau nu stiu sa ii ajute sa le obtina.”


Copiii care la 14 ani traiau intr-o familie in care nicio persoana nu era angajata avea un risc de 1, 5 ori mai mare de a fi saraci la maturitate, comparat cu cei care erau crescuti intr-o familie cu cel putin un adult angajat.


Alte rapoarte arata ca acei copii care provin din medii defavorizate au de asemenea un risc mai mare de a ramane in urma in privinta dezvoltarii si educatiei, inclusiv in ceea ce priveste invatarea cititului, scrisului si adunarilor simple.


Sursa: The Guardian


*Foto credit:http://www.freedigitalphotos.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu