characters characters

Neintelegerile in familie – cat de frecvente sunt

Studiu. Familiile petrec 49 minute certandu-se in fiecare zi

28 august 2018    |   1264 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

neintelegeri in familie
Parintii si copiii au in jur de 2000 de discutii in contradictoriu pe an, potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie.

In cadrul studiului au fost intervievati peste 2000 de parinti cu copii intre varsta de 2 si 12 ani. Rezultatele arata e ca in familii exista conflicte in medie, de 6 ori pe zi, ceea ce inseamna cam 182 pe luna. Astfel, familiile petrec cel putin 49 de minute pe zi certandu-se.

„Copilul nu mananca tot din farfurie” pare sa fie principala problema a parintilor, urmata de nemultumirea legata de dezordinea din camera copilului si refuzul acestuia de a face ordine.

Citeste mai multe despre conflictele in familie:

Certurile in cuplu legate de rolul de parinte 

Cand sunt certurile in cuplu benefice 


Urmeaza pe lista certurile din cauza faptului ca cei mici refuza optiunile sanatoase alimentare, desi se plang ca le este foame.

In contrazicerile cu copiii, parintii castiga doar jumatate dintre acestea, iar 6 din 10 mamici sustin ca deseori, in asemenea, situatii, aleg sa faca un compromis pentru a readuce pacea in casa.

In top 10 motive de cearta intre parinti si copii au intrat si dorinta copiilor de a consuma dulciuri inainte de masa, refuzul de a-si face temele pentru acasa, amanarea orei de somn, spalatul pe dinti si timpul petrecut in fata ecranului.

Un conflict intre parinti si copii dureaza in medie, 8 minute, iar negocierile dintre parinti si copii ocupa aproximativ 16 minute pe zi.

Aproape 9 din 10 copii primesc o recompensa pentru a face ceea ce li se cere, de obicei fiind vorba de mai mult timp pentru a sta pe telefon/tableta/computer sau bani de buzunar. 45 % dintre parinti folosesc ca pedeapsa reducerea timpului petrecut de catre copii pe telefon sau tableta.

Sursa: Independent.co.uk 


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu