characters characters

Manuela Prajea – profesoara romanca finalista in cadrul concursului "Global Teacher" 2016

08 ianuarie 2016    |   579 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Manuela Prajea
Prof. dr. Manuela Prajea, directorul Colegiului National "Traian" din Drobeta Turnu-Severin, a fost selectata intre cei 50 de profesori finalisti care concureaza pentru premiul "Global Teacher" 2016, in valoare de 1 milion de dolari.

Iata cum suna descrierea profesoarei de pe site-ul concursului:

„Muncind din greu pentru a nu-si dezamagi profesorul, Manuela a fost motivata sa isi dea silinta la matematica si in clasa a opta a castigat Olimpiada Judeteana de Matematica, obtinand punctajul maxim. A pregatit la randul ei multi elevi sa obtina excelenta in matematica si sa ii calce pe urme, castigand diverse concursuri. De-a lungul a 25 ani, a adus in comunitatea sa 64 premii internationale, 133 premii nationale si peste 430 premii judetene.

In afara de pregatirea suplimentara oferita elevilor talentati la matematica, a reusit aceste performante concentrandu-si lectiile pe evidentierea impactului si relevantei in lumea reala a matematicii. Metodele sale de predare se concentreaza pe rezolvarea creativa de probleme si mai putin pe tehnicile de invatare si repetare a conceptelor teoretice. Manuela a facut cunoscuta abordarea sa asupra predarii contribuind la realizarea a peste 40 de manuale si face parte din Consiliului National pentru Curriculum.

In prezent director al liceului pe care l-a absolvit, Manuela a fost implicata si in promovarea activitatilor extrascolare din domeniul STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics), inspirandu-si si in acest fel elevii. Datorita initiativelor ei, liceul a primit doua premii pentru proiecte inovative in predarea stiintei. Si in ciuda faptului ca traiesc intr-o zona saraca a Romaniei, elevii sai obtin note foarte bune la Bacalaureat si unii dintre ei au mers la universitati prestigioase precum Harvard si Princeton.”

Ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, domnul Adrian Curaj, a felicitat-o pe doamna Manuela Prajea si a invitat-o pe 18 Decembrie 2015 la Minister pentru a discuta despre competitia internationala la care participa, dar si despre mecanismele care pot fi utilizate pentru a aduce inovarea in procesul de educare.

Poti urmari activitatea Manuelei Prajea pe Twitter: https://twitter.com/manuelaprajea sau pe blogul sau: https://prajeamanuela.wordpress.com/ .

Castigatorul concursului va fi anuntat in martie 2016.

Anul trecut, premiul a fost castigat de Nancie Atwell, profesoara din SUA si fondatoare a scolii experimentale “Center of Teaching and Learning”, infiintata in 1990.

Sursa text si foto: GlobalTeacherPrize.org

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu