characters characters

Obiective pentru copii in noul an scolar

Propus de: SuntParinte.ro   |   28 august 2024    |   8 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

obiective pentru noul an scolar copii
A stabili obiective la inceput de an scolar este un pas important in organizarea si obtinerea succesului scolar. Desi poate fi greu sa te tii mereu de obiective, din cand in cand e bine sa le revizuiesti, sa te asiguri ca pot fi atinse, sa le reformulezi in asa fel incat sa iti fie mai usor sa le duci la indeplinire. Specialistii recomanda elevilor o serie de obiective pe care sa si le stabileasca la inceput de an scolar si care pot contribui la o stare de bine si performante academice.

Citeste si:


10 fraze care il ajuta pe copil sa aiba un an scolar mai bun


7 schimbari pentru un nou an scolar mai bun


Reducerea timpului petrecut in mediul online.
Organizarea timpului e foarte importanta, iar social media tinde sa ocupe foarte mult in programul zilnic, ceea ce poate crea dificultati in prioritizarea activitatilor, a temelor si proiectelor si in stabilirea timpului necesar pentru a invata.

Imbunatatirea somnului. Vacantele sunt perioadele in care serile si diminetile sunt mai lungi, iar inceputul de an scolar, cu trezirea devreme obligatorie, ii va transforma pe copii in niste morocanosi. Creierul nostru functioneaza eficient daca are cel putin o pauza de 8 ore (timpul recomandat pentru somn). Renunta la folosirea telefonului seara, redu timpul in fata micilor ecrane si ai grija la alimentatia de seara. Toate acestea pot perturba somnul.

Organizarea materialelor de invatat. Inainte de inceperea anului scolar e bine sa arunci o privire in dulapul si sertarul cu materialele didactice si sa le ”arhivezi” pe cele de care nu vei mai avea nevoie. In curand, spatial gol se va umple cu noile materiale recomandate de profesori.

Participarea activa la viata scolii. Pentru copii e important sa simta ca apartin unui grup, iar in scoli se desfasoara anual o multime de evenimente/cluburi scolare/tabere sau grupuri de pregatire la care poate lua parte. Implicarea in activitatile de la scoala poate creste motivatia pentru invatare, sentimentul de apartenenta si relatiile sociale. 

Stabilirea unor obiective pe termen lung. De exemplu,  ”Vreau ca la final de an sa stiu sa vorbesc intr-o noua limba straina.” sau ”Din banii economisiti, la final de an vreau sa merg in tabara la mare, cu alti colegi.” sau ”Imi doresc sa am o idee mai clara despre ce facultate/meserie mi-ar placea sa practic pe viitor.”.

Toate aceste obiective pot fi ajustate in functie de nevoile si dorintele copilului tau. In formularea lor insa, asigura-te ca se respecta acronimul SMART, adica obiectivele sunt specifice, masurabile, realizabile, relevante si incadrate in timp.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Pregatirea emotionala pentru inceperea scolii
    Cum il pregatesti pe cel mic pentru inceperea scolii
    12 mai 2023   

    Copilul tau incepe scoala la toamna? Dincolo de intrebarile despre cat de pregatit este copilul din punct de vedere cognitiv pentru inceperea scolii, un aspect esential este pregatirea lui emotionala si sociala pentru aceasta schimbare.

  • Teama de noul an scolar
    Teama din prima zi de scoala sau gradinita. Cum ii ajutam pe copii
    25 august 2022   

    Orice nou inceput poate trezi neliniste, frica sau ingrijorare, la orice vârsta. In cazul copiilor, aceste emotii pot fi si mai intense, pentru ca cei mici nu si-au format inca abilitatile de reglare emotionala si nu pot anticipa intotdeauna corect ce presupune schimbarea prin care urmeaza sa treaca.

  • Inceperea scolii
    Înapoi la școală. Cum îl pregătim pe copil pentru programul zilnic
    18 august 2022   

    După lunile de vacanță de vară, revenirea bruscă la programul școlar poate fi dificilă pentru cei mici. De aceea, este recomandat să începi treptat să îl pregătești pe copil pentru începerea anului școlar.

Mai multe