characters characters

Sapte schimbari pentru un an scolar mai bun

Propus de: SuntParinte.ro   |   07 septembrie 2023    |   1851 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

7 schimbari in noul an scolar
Fiecare nou an scolar aduce entuziasm, planuri si obiective, alaturi de nostalgia fata de zilele de vara si de relaxare. Cum il poti ajuta pe copilul tau sa aiba un an scolar mai bun? Va puteti gandi impreuna la cateva lucruri pe care le poate face diferit in fiecare zi pentru rezultate scolare mai bune. Iata cateva idei.

Citeste si:


Cinci obiective pentru noul an scolar


Cinci abilitati socio-emotionale pe care sa le incurajezi in noul an scolar


Sapte schimbari in programul zilnic pentru rezultate scolare mai bune


Ora de culcare si de trezire. Cu cat copilul tau doarme mai bine, cu atat va fi mai odihnit si va putea invata mai eficient. Cu cat se trezeste mai devreme, cu atat diminetile vor fi mai usoare, fara stres si graba. De aceea, ii poti recomanda sa se gandeasca la schimbari in programul de somn care il pot ajuta sa se odihneasca mai bine. O ora de culcare mai timpurie il poate ajuta sa se trezeasca mai usor si mai devreme a doua zi. Desigur, este important sa luati in considerare nevoile specifice ale copilului - unii copii prefera sa se trezeasca mai devreme, in timp ce pentru altii, aceasta schimbare ar putea aduce mai multa oboseala si stres.


Timp dedicat lecturii in fiecare saptamana. Doua-trei ore pe saptamana dedicate lecturii pot ajuta in mod indirect succesul scolar al copilului tau. Ii poti recomanda copilului tau sa aleaga acelasi interval de timp in fiecare saptamana in care sa citeasca in plus fata de lecturile obligatorii pentru scoala.


Prioritizarea temelor dificile.  Un obicei care ii poate da copilului tau mai multa incredere in propriile forte si ii poate face programul zilnic de invatare mai usor consta in abordarea cu prioritate a temelor sau lectiilor dificile. Cu cat acestea sunt incheiate mai rapid, cu atat mai usor ii va fi sa se concentreze asupra temelor mai usoare.


Eliminarea procrastinarii. Tendinta de a amana temele sau proiectele pentru scoala este una dintre cele mai importante surse de stres in randul elevilor si contribuie la rezultate scolare scazute. In plus, afecteaza dezvoltarea functiilor executive ale copiilor, deoarece acestia nu au ocazia sa isi planifice si sa isi monitorizeze progresul in mod eficient.


Adoptarea unui hobby nou. Cu cat copiii invata mai multe lucruri noi in afara scolii, cu atat mai interesati de cunoastere vor fi. In plus, isi dezvolta autonomia in invatare, creativitatea si cultura generala. Deseori, hobby-urile din copilarie si adolescenta devin sursa de inspiratie pentru alegerea profesiei mai tarziu. Asadar, incurajeaza-l pe copilul tau sa se gandeasca la posibile hobby-uri pe care le poate adopta in aces an scolar.


Timp pentru socializare.
Relatiile de prietenie cu alti copii, dar si interactiunile cu alte persoane adulte din afara familiei si scolii ii ajuta pe copii sa isi dezvolte competentele sociale de care au nevoie pentru a reusi la scoala si, mai tarziu, in cariera.


Dezvoltarea socio-emotionala. Atentia acordata inteligentei emotionale, propriilor experiente emotionale, autocunoasterii si dezvoltarii abilitatilor sociale il vor ajuta pe copil pe termen lung, atat la scoala, cat si in afara ei. Emotiile fac parte din invatare, insa deseori acest lucru este neglijat.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • 10 intrebari pentru sfarsitul de an scolar
    Exercitiu de reflectie la sfarsit de an scolar
    18 iunie 2024   

    Inca un an scolar incheiat, inca o ocazie de a reflecta asupra experientei scolare a copilului tau. Fiecare sfarsit este si un nou inceput, dar pentru a marca cu adevarat incheierea anului scolar, este util sa il incurajezi pe copil sa faca un exercitiu de reflectie sau bilant cu privire la acesta.

  • Beneficiile automonitorizarii
    Beneficiile automonitorizarii: cum cresti motivatia si performanta
    18 septembrie 2023   

    Automonitorizarea este cea mai simpla si mai eficienta metoda pe care o avem la dispozitie pentru a ne imbunatati rezultatele, indiferent de domeniul de activitate.

  • Lipsa de motivatie cauze frecvente
    Lipsa de motivatie pentru invatare - cauze frecvente
    14 septembrie 2023   

    La inceput de an scolar, motivatia copiilor pentru invatare este la nivel crescut: entuziasmul revederii colegilor, un nivel mai ridicat de energie si bucuria unui nou inceput contribuie la elanul cu care cei mici incep scoala.

Mai multe